Isabel Marant lesz a H&M új vendégtervezője

Még mindenki emlékszik a Maison Martin Margiela H&M számára megálmodott plasztiksarkú telitalpú cipőire, a svéd márka pedig már be is jelentette új vendégtervezőjét, aki nem más, mint Isabel Marant. Neki köszönhetjük többek között a wedge sneaker, azaz a telitalpú sportcipőket is.

A cég elmondása szerint a tervező francia sikket idéző kollekciót álmodott meg nekik, amely keveredik majd a bohém és rock 'n' roll elemekkel. A kollekció november 14-től lesz elérhető a világ számos üzletében, a megszokott módon nálunk is, a Vörösmarty téren. A férfi és női ruhák mellett női és tinédzser kiegészítőkból álló vonalat is várhatunk.

Nyilatkozik a tervező és a márka

"Igazán megtisztelő ez az együttműködés. Mivel a H&M a legjobb tervezőkkel dolgozik, így ez a meghívás izgalmas megtiszteltetés számomra. Valami olyat szeretnék létrehozni, amit a nők a mindennapokban tudnak viselni némi nemtörődömséggel, mivel szerintem ez egy nagyon párizsias jellemvonás: úgy felöltözni, hogy nem túl sok figyelmet szentelünk neki, mégis szexisnek lenni. A kollekcióba ezt a könnyed attitűdöt szőttem bele. Minden darab egyénileg, ösztönösen keverhető, mivel az én felfogásomban a divat a személyiségről szól" – mondta Isabel Marant.

"Örömmel üdvözöljük Isabel Marant-t a H&M vendégtervezői között" – mondta Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója. "Könnyed és városias kollekcióit a különböző divatelemek keverésének módja teszi igazán kortárssá. Jó szeme van a népies részletekhez is, valamint megvan az a ritka képessége, hogy olyan darabokat kreáljon, amelyeket az emberek szívesen viselnek. Biztosak vagyunk benne, hogy a H&M vásárlói lelkesedni fognak ezért a kollekcióért."

Isabel Marant-ról

A párizsi származású Isabel Marant középiskolás évei alatt kezdte saját ruháit átalakítani. A híres Studio Berçot iskola elvégzése után végiglépdelt a divatszakma lépcsőfokain: először ékszer-kollekciót tervezett, majd kötöttárut, végül pedig 1994-ben bemutatta első, névteremtő kollekcióját. Napjainkban egy nemzetközi sikerű divatházat vezet, világszerte jelenlévő üzlethálózattal. Párizsi, sikkes stílusa – a bohémség és a férfias vonalvezetés keveréke – szezonról szezonra egyre népszerűbbé válik.

Mustra