Divatblogja született Berlin legstílusosabb nyolcvanévesének

Ali 83 évesen sem lóg ki a divatos utcaképből
Ali 83 évesen sem lóg ki a divatos utcaképbőlhttp://alioutfit.tumblr.com

Hazánkban még a fiatalabb korosztály is (a látható előrelépések ellenére) egyhangúan öltözik, a 80 év feletti korosztályra pedig hatványozottan igaz ez az állítás. Felüdülés a szemnek, ha egy jólöltözött hölgyet vagy úriembert láthatunk, de ha egy igazán stílusos urat szeretnénk látni, akkor egészen Berlinig kell utaznunk.

Berlin utcáit járva egy különc úriemberre figyelhetünk fel, aki már nyolcvanéves is elmúlt, és akinek stílusa annyira megihlette Zoe Spawtont, hogy egy blogot is indított róla a Tumblren. Ali egy 83 éves török szabó, 18 gyermeke van, ennek ellenére imád öltözködni és bátran kísérletezik is: gyakran hord tetőtől talpig terepruhát vagy hódol a szezon egyik népszerű trendjének és visel farmert farmerrel.

Ön mit gondol az idős úrról szóló blogról?

A What Ali wore (Amit Ali viselt) blog naponta frissül, gazdája, Spawton sokszor az idős úrral együtt pózol. A képek alatt kis történeteket is olvashatunk a nagycsaládos fashionisto adott napjáról is, így még közvetlenebb hatást kelt az oldal.

Ha tetszik önnek Ali, nézze meg a New York-i Ari Seth Cohen blogját is, mely 2008-ban indult: az Advanced Style neve arra utal, hogy az oldalon idős emberek street style fotói kapnak helyet. Miért mindig a fiatalok között keressük a divatikonjainkat? Miért nem azokat követjük, akik tudják, hogy mit csinálnak? – vetette fel a kérdést jogosan Cohen és ez is lett a munkásságának a filozófiája. Ön mit szól a divatos idősekhez? Menőnek tartja a divatozó nagypapát? Mi igen, de ha ön esteleg nem, szavazzon arra, hogy nem jön be Ali stílusa.

Zoe Spawton, a blog készítője pózol Alival, az oldal állandó főszereplőjével. Kattintson a képre a többi fotóért!
Zoe Spawton, a blog készítője pózol Alival, az oldal állandó főszereplőjével. Kattintson a képre a többi fotóért!http://alioutfit.tumblr.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek