1 millió forintból öltözhet Gwyneth Paltrownak

A méregdrága trikót áruló Goop újabb szimpatikus húzással próbálja vevőkörét bővíteni, vagy épp csökkenteni – alábbi reklámfogással ugyanis csak az lehet a márka célja, hogy átlagemberek még az oldalára se kattintsanak.

A 40 éves Gwyneth Paltrow ruhacége most nem a kollekció újabb túlárazott holmijaival került a lapokba – pedig ez az 1550 dolláros (370 ezer forint) gyűrűcske se semmi  –, hanem blogjával, melyben Paltrow nyolc különböző szettet ajánl tavaszra a Net-a-Porter-val közösen. A színésznő a designerruhákkal a mozgalmas életet élő nőket akarja inspirálni, nekik ajánl különböző összeállításokat munkába, koktélpartiba, vacsorához és hétvégére.

Egy baj van: a szettek piszkosul drágák. A buliba ajánlott összeállítás fehér, hasvillantós bőrtopja például 425 dollár, a csillogó Maiyet márkájú short 475 dollár, a Charlotte Olympia clutch 925 dollár, a Jimmy Choo cipő pedig 575 dollár. A 795 dolláros Valentino nyaklánccal és az 1590 dolláros Saint Laurent karpereccel együtt a színésznőn 4785 dollárt, azaz 1,1 millió forintot látunk. És még nem is annyira csinos az összeállítás, hisz akinek kicsit kevésbé lapos a hasa, máris kinevetteti magát vele, ráadásul egy nyamvadt blézer sem fért már bele az 1 millió forintos keretbe.

Az otthoni vendégséghez egy 1615 dolláros szoknya, egy 77 dolláros atléta és egy 945 dolláros cipő is megteszi, de egy 650 dolláros arany nyaklánc azért a házibuliba is kell. Ez 3287 dollár, azaz 780 ezer forint, de megintcsak nem kapunk ezért az összegért egy zakót se.

Az amygrindhouse.com-nak se kellett több, gyorsan összeszámolták, mennyit kéne fizetnünk, ha mindent megvennénk, amit Gwyneth Paltrow a Net-a-Porter-n ajánl: 458 ezer 3 dollárt, azaz 109 millió forintot. Ebből ugyan több is kijön, mint nyolc adag ruha, de ha csak a színésznőn fotózott szetteket vennénk meg, akkor is mélyen a zsebünkbe kéne nyúlni.

Ön mit szól Paltrow ajánlatához?

A ruhák és kiegészítők átlag 500-1000 dollár (120-240 ezer forint) között kaphatók, a teljes szettek 1 millió forint körül járnak: tehát a nyolc szettért durván 8 millió forintot kéne fizetnünk. A Paltrow által inspirált, mozgalmas életet élő nők egyik szokásos elfoglaltsága lehet a csődjelentés, legalábbis kevesen vannak, akik egy házibuli kedvéért 800 ezret költhetnek ruhára. Szerintünk. Ön szerint is pofátlanul drága a kollekció, vagy teljesen rendben van, hogy egy A-listás színésznő nem a középosztályt célozza meg márkájával?

Oszd meg másokkal is!
Mustra