Szexuális zaklatás az Armaninál

Viharfelhők gyülekeznek az Armani divatház feje felett a New York Daily News állítása szerint. A lap a napokban számolt be arról, hogy a Giorgio Armani korábbi vezető asszisztense, Kelle Azzopardi  munkaviszonya jogellenes megszüntetése miatt a manhattani legfelsőbb bíróságon beperelte a céget, illetve egy ideje azzal égeti az Armanit, hogy szexuális zaklatás érte a munkahelyén.

Azzopardi azt állítja, hogy 2012 júniusában az Armani nagykereskedelmi alelnöke, Laura Giulini berontott Azzopardi New York-i irodájába, lehúzta a nadrágját és felajánlotta magát neki. Amikor Azzopardi elfordította a fejét, Giulini ezt mondta neki: „Nem csináld, nem vagyok prűd” – áll a keresetben.

A volt asszisztens többször is panaszkodott a humánerőforrás részlegen Giulini viselkedésére, de a reklamációit nem vették figyelembe. Végül tavaly novemberben kirúgták a cégtől, amiről állítja, hogy a bepanaszolásoknak köszönheti az elbocsátást. Az ügy érdekessége, hogy pár hónappal ezelőtt a megvádolt Giulini is elhagyta az Armanit és elvállalta a francia luxuscikkekben utazó Zadig & Voltaire ügyvezetői posztját. Azzopardi valószínűleg még bízik a bíróság ítéletében, mert a LinkedIn oldalán még az "Executive Assistant Giorgio Armani" szerepel a munkaköri leírásában.

 

135535794
Bloomberg / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra