Jason Wu-t is megihlette a hippikorszak

Január hetedikétől a Nordstromban kapható elsőként Jason Wu olcsósított vonala, a Miss Wu 2013-as tavaszi-nyári kollekciója, melynek egyik zöld színű pixeles darabját Michelle Obama már októberben viselhette egy Cincinnatiben tartott rendezvényen.

„A Miss Wu kollekcióval az volt a célom, hogy a fő vonalnál valamivel játékosabb, lazább, fiatalosabb és városias kollekciót tervezzek, mivel ritkán látok nőies darabokat a piacon. Szerettem volna magam kipróbálni ezen a területen is” – mondta új munkájáról a 29 éves tervező a WWD.com-nak.

A negyven darabból álló nőies gyűjteményt a szende tekintetű Meghan Collisonnal promotálja a márka, akin kiválóan mutatnak a Jane Birkin és Marianne Faithfull ihlette hatvanas éveket idéző A-vonalú ruhák, miniszoknyák, bőrkabátok és flitteres együttesek. A Miss Wu árai a tervező fő vonalának átlag 1700 dolláros, 368000 forintos áraihoz képest jóval alacsonyabbak lesznek.

A kacér, mégis szűzies retro kollekció legolcsóbb darabjáért, egy ujjatlan selyemblúzért 195 dollárt, 42200 forintot, a legdrágább ruháért, egy fekete bőrkabátért pedig 795 dollárt, 172000 forintot kérnek majd az üzletekben – írja a nymag.com. Ön mit gondol arról, hogy a harminc éves tervezőt is megihlették a hippi nők és a hatvanas évek? Várható volt, hogy a szinte minden designert foglalkoztató korszak Wu-t is megérinti, vagy meglepődött a februári divathéten még kínai gyökerekből táplálkozó fiatal tervező döntésén?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek