Nézegessen kövér embereket és jobban lesz!

A nők, főleg harminc felett százezreket is hajlandóak költeni arra, hogy megszabaduljanak attól a felesleges utolsó 10 kilótól. A XXI. század betegségeként aposztrofált kövérség talán csak amiatt annyira zavaró az átlagemberek számára, mert a médiában ritkán látni olyan vonzó nőt, aki súlyproblémákkal küszködne. Van megoldás: nézegessen kövér embereket!

A PloS One legújabb tanulmánya azt mutatja, hogy mikor testesebb nők jelennek meg a képernyőn,a reklámokon vagy a plakátokon az őket néző, hasonló mérettel megáldott nők elégedettebbek lesznek saját testükkel. A vizsgálat rámutat arra, hogy ha szembesülünk azzal, hogy mások is hasonló cipőben járnak, könnyebben megbarátkozunk a ténnyel, hogy nem vagyunk nádszál vékonyak, illetve kevésbé találjuk aggasztónak a súlyproblémánkat– írja a jezebel.com.

tk3s bm eman 00816234
Laurentiu Garofeanu / Barcroft M / Northfoto

„A teltebb angol nők például a szürke trikóban tornázó kövér nők láttán toleránsabbak lettek, viszont amikor anorexiás nőket mutattak nekik, egyre pozitívabb lett a hozzáállásuk. Amikor minden méretben mutattunk jól öltözött nőket a vizsgálatban résztvevőknek, pozitívabban reagáltak és nem számított nekik a súly”– mondta Lynda Boothroyd, az angol Durham Egyetem pszichológia kutatója a vizuális diétáról és a szisztematikus különbségek vizsgálatáról.
Ha önnek mégsem elég, hogy elhízott embereket nézzen a tévében, megoldás lehet egy jól megválasztott ruha is, ami akár mínusz öt kilót lefaraghat sziluettünkből vagy ha a látottak után gyors fogyásra és szálkás izmokra vágyik, próbálja ki a Hot Iront és ne igyon annyi tartósítókban gazdag üdítőt!

stockfresh 1098339 overweight-woman-on-beach-with-hands-up sizeM
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek