Nyolc túlélőtipp a karácsonyi vásárláshoz

Azt már tudjuk, hogy kell túlélni az ünnepek utáni leárazásokat, de mi a helyzet a karácsony előtti rohammal? A tuti tippekhez elég kideríteni, hogyan birkóznak meg az amerikaiak a fekete péntekkel, vagyis amikor hálaadás után tízmilliók rohamozzák meg a különböző akciókkal készülő üzleteket, hogy felkészüljenek az ünnepekre. Részletek a hajtás után!

A Huffington Post munkatársai megkérték a legelszántabbnak tűnő vásárlókat, hogy adjanak tippeket a túlélésre: elég közhelyes lista jött össze, ugyanakkor érdemes megfontolni ezeket a tanácsokat.

Aludja ki magát!

Ha nem alszunk eleget, nyűgösek leszünk, és rosszabb esetben minden apróságon felhúzzuk magunkat. Egy emberekkel teli bevásárlóközpontban pedig bőven akad olyan tényező, amitől elöntheti az agyunkat a vörös köd, ezért érdemes kisimult idegekkel megérkezni a helyszínre.

Készítsen listát!

Egy jó lista az élet minden területén kisegíthet minket, miért pont a karácsonyi vásárlás lenne kivétel. Így biztosan nem veszünk el a milliónyi csábító ajánlat között, céltudatosabban tudunk áttörni a tömegen, és biztosan nem felejtünk el beszerezni egyetlen ajándékot sem.

stockfresh 431245 shopping-smiling-couple sizeM
Unknown

Vigyen magával egy barátnőt!

Több szem ugye többet lát, és egy barátnő véleménye mindig jól jön, tisztelet a kivételnek. Arról nem is beszélve, hogyha sorbaállás közben el kell mennünk a mosdóba vagy meglátunk valamit pár méterrel arrébb, akkor van, aki beálljon a helyünkre.

Mérje meg magát !

Nagy segítség lehet elvileg az is, ha pontosan tudjuk a méretünket, és nem kell egyszerre három darab ugyanolyan, de más számozású ruhát bevinni a próbafülkébe. Ezzel persze csak egy gond van: üzletenként, ruhadarabonként és fazononként is eltérhet a méretezés, itt csak a tapasztalat segít.

Keljen korán!

Minél korábban érkezünk, annál nagyobb az esélye, hogy még van miből válogatni. A legtöbben valószínűleg késő délután, illetve hétvégén vágnak neki a bevásárlásnak. Persze ahogy közelednek az ünnepek, úgy csökken az esélye annak, hogy tömegjelenetek nélkül ússzuk meg ezt a kalandot.

Ne vigyen magával hitelkártyát!

Az ész nélküli költést legkönnyebben úgy lehet megakadályozni, ha nincs nálunk a hitelkártyánk, csak megfelelő mennyiségű készpénz.

Ne öltözzön be!

Lehet, hogy kint tombolnak a mínuszok, de bent biztosan melegünk lesz, főleg ha több órán keresztül bóklászunk az üzletekben. És könnyebben tudunk próbálni, ha nem kell kihámozni magunkat a vastag rétegekből. Arról nem is beszélve, hogy néha autó és/vagy ruhatár hiányában magunkkal kell cipelni a kabátunkat is.

Vigyen magával túlélő csomagot!

A többórás vásárlás önmagában is elég fárasztó, főleg, ha közben állandóan meg kell küzdeni a tömeggel. Mindig legyen nálunk egy kis folyadék, valamint egy kis könnyű rágcsálnivaló arra az esetre, ha érezzük, hogy nem bírjuk tovább.

Oszd meg másokkal is!
Mustra