Így hordjon geometrikus mintákat!

A geometrikus minták a harmincas-negyvenes években épültek be a divat világába és azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal előszeretettel veszik elő és gondolják újra a játékos mintákat a divattervezők. A tavaszi-nyári szezonban már érezni lehetett a mintás darabok térhódítását, az őszi trendek pedig már a szezon kulcsdarabjaiként emlegetik a geometrikus ruhákat. Az alakot előnyösen nyújtó minták 2012 telén a ruhákon, cipőkön, de még az iPhone tokon is megtalálhatóak. Megnéztük a szegecs és műbőr mellett idén mit mivel érdemes variálni!

A különböző geometriai minták és a szezon élénkebb színei a selyem/szatén anyaggal, és feltűnő kiegészítőkkel érvényesülnek igazán – írja a fashion.telegraph.co.uk. Ilyen hatású anyaggal dolgozott a legtöbb divatház mellett a Mango is, ahol már átlagosan 9995 forinttól találni mintás miniruhát (mű)szaténból.

Karcsúbb hatást érhetünk el, ha mintás felsőnkhöz egy bordó színű cigaretta-nadrágot választunk. A mintás, selyemhatású ing fekete-fehér, vagy mustár színben a Mangóban és a Zarában is 9995 forintba kerül. Az alakot optikailag nyújtó bordó nadrág szintén 9995-ért kapható a spanyol Inditex márkáknál.

Frissességet visz az őszbe a különböző minták bátrabb párosítása, egy fekete-piros színű kockás felsőt idén nyugodtan összeengedhetünk akár egy méregzöld szoknyával is. A H&M-ben például sárga-fekete ceruzaszoknyát 14990-ért találni, ugyanitt a szoknyával ellentétes geometrikus mintás kék-sárga mintás felső 12990 forintba kerül: a külföldi divatbloggereknek is bejött a páros, próbálja ki ön is! A szetthez remekül illő bordó táskát a Zarában 9995 forintért találni. Mindent megtalál a galériában, kattintson!

Ha nem tudunk betelni a geometrikai mintákkal, idén nem kínos duplázni, és a mintás nadrághoz egy ugyanolyan mintákkal díszített zakót vagy inget választani. Az alternatívabb párosítás hívei a Zarában 13995 forintért találnak mintás nadrágokat, a szetthez passzoló fekete-fehér ing a Mangóban 9995 forintba kerül. Hogy mégse olvadjon össze az alsó rész a felsővel, egy látványos kék nyaklánccal feldobhatjuk az outfittet, amit a Pull&Bearben már 3595 forintért beszerezhetünk.

Geometrikus mintát idén párosíthatunk bőrhatású anyagokkal is, mint ahogy a House of Holland tette pulóvereinél, vagy akár ugyanazt a mintát két színben is viselhetjük egyszerre. Ha ruhában ez önnek túl sok lenne, a Zara 15995 forintért árulja piros-fehér színű pöttyös mintás táskáját, ami remek kiegészítője az idei együtteseknek.

Infantilisabb és bohémebb variáció a geometriára egy színben a bevett szabályoktól teljesen elrugaszkodó párosítás. 2012 őszén egy kék-piros kötött pulóverhez felvehetünk akár egy kék-sárga, vagy a felsővel ellentétes színű nadrágot is.Túlméretes nyomatos kötött pulóvert a Mango dobott piacra 12995 forintért, hozzá passzoló szokatlan, nyolcvanas éveket idéző nadrágok pedig a H&M-ben 2490 és 9990 forint között találhatóak. Ha ön beéri egy élénkebb, geometrikus mintás sállal is, szintén a H&M-ben 6990-ért beszerezheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek