Mesefigurákra terveztek estélyit a divatházak

A Barney's anorexiás Minnie egere és Daisy kacsája után a londoni Harrod's áruház is sudár Disney figurákat választott szupermodellek helyett idei karácsonyi kampányához. A luxusüzlet november elsején, egy 7000 négyzetméretes pop-up butik nyitással egyidőben debütál ünnepi kirakatával, melyben Disney hercegnők lesznek láthatóak tíz világszerte elismert designer ruhájában,  amiket a kiegészítőkkel együtt majd meg is lehet venni a Harrod's-ban – írja a vogue.com.

A modern külsőt kapott hercegnők közül a Szépség és a Szörnyetegből ismert Belle egy kapucnis selyemruhát kapott Valentinótól, melyhez kövekkel kirakott cipőt és ezüstvirágos, szegecses táskát tervezett a divatház. Az ősi kínai legenda hősnője, Mulan jól járt a Missonival, a divatház megkegyelmezett a figurának és türkiz, illetve piros kimonóba öltöztette az apró mesehőst. Mulan kiegészítője egy, a ruha színeivel harmonizáló virágkoszorú lett.

Ariel, a hableány estélyi ruháját Marchesa tervezte, az Armanitól már oly sokat látott tenger és éjkék színekben. A pántnélküli ruha különlegessége az idei szezon nagy slágere, a szoknya derékrészére biggyesztett peplum. Hófehérke ruháján nem sokat változtatott Oscar de la Renta, a klasszikus, színeiben a meséhez igazodó selyemruha kiegészítője és történet fő motívuma, az alma táskaként jelenik meg a kollekcióban. Pocahontas, az első Európába látogató indián nő figuráját nagyon eltalálta Roberto Cavalli, mintha mindig is ebben a tollas maxiruhában láttuk volna csatangolni a mesehősnőt.

Hamupipőke ruhájánál már a báli szezonra gondolhattak a Versace tervezői, amikor szőke hajára klasszikus tiarát tettek, fodros menyasszonyi ruha jellegű estélyiét pedig hatalmas kövekkel kirakott nyaklánccal és tüllökkel tették még különlegesebbé. Cipője pedig a Louboutin változathoz hasonlóan üvegből készült. Aladdin barátnőjét, Jasmint általában kékben ábrázolják a mesében, az Escada azonban egy vörösborszín egyrészes ruhát és hozzá illő palástot tervezett az egzotikus hercegnőnek, aki arany kiegészítőket is kapott ruhája mellé. A Disney által 1959-ben életre keltett Csipkerózsika egy gyöngyökkel díszített pasztell rózsaszín Elie Saab ruhában látható majd a Harrod's kirakatában, mely talán az egyik legjobban sikerült darab lett az újragondolt hercegnő ruhák közül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra