Vállalhatóra retusálták a csontsovány modellt

A dugásért ostorozó Karlie Klossról a japán Numéro magazin októberi kiadásába készített egy fotósorozatot az általában fekete-fehér képekkel dolgozó fotós, Greg Kadellel. A divatlapban félmeztelenül, szoknyában pózoló amerikai modellről előkerült a kép eredeti változata is, melyen jól látszanak az átlagnál vékonyabb Kloss bordái és szegycsontja, amit a Numéro keménykezű utómunkásai egyszerűen eltüntettek a fotóművész képéről. Egyesek szerint kár, hogy változtattak a fotón, mert egy természetesen vékony embernek bizony kilógnak a csontjai, ha hátradől, mások szerint viszont Kloss már eddig is elég anorexiás lánynak volt a példaképe, jobb, hogy eltüntették bőrét szinte átszúró bordáit.

Ön szerint melyik képnek kéne megjelennie?

  • Egyiknek se 1630
  • A retus nélküli csontosnak, az a valódi 711
  • A retusáltnak, senki nem kíváncsi ennyi bordára 536

Az anorexiások gyűjtőhelyének számító Thinspiration oldalán például gyakran felbukann a 20 éves modell, akit már a tavaly decemberi olasz Vogue sorozatáért is bírált az evészavarokkal küzdők egyesülete. Ők most is a befolyásolható lányokra nézve negatív hatásúnak titulálták az előkerült, Photoshop-mentes képeket – írja a dailymail.co.uk.

Az extrém vékony Kloss esete nem egyedi, egyre többször fordul elő, hogy a híres modellek azt kérik, hogy a róluk készült divatfotókon ne rajtzolják őket soványabbra, mint amilyenek valójában, sőt, inkább formás, nőiesebb megjelenést szeretnének.

Karlie Kloss retusmunka előtt és után
Karlie Kloss retusmunka előtt és után
Mustra