Egy jól megválasztott ruha mínusz 5 kilót jelent

Új sorozatot indítunk, melyben megpróbáljuk bemutatni, milyen alkatnak milyen ruhák állnak jól. Nem lesznek párductestű modellek, photoshoppolt csajok, csak a színtiszta valóság. Ehhez viszont kellenek azon bátor olvasók, akik bevállalják, hogy megmutatják, hogy egy átlagos nő is nézhet ki egy előnyös ruhában nagyon jól, illetve egy előnytelenben rosszul.

A női alkatokat hagyományosan három kategóriába sorolják. Az endomorf, ektomorf és mezomorf alkatok különbözően híznak, más áll jól nekik, máshogy tudnak fogyókúrázni, és természetesen mindegyik a másik alkatát irigyli.

A három kategórián túl, létezik az alma, körte, homokóra és banán besorolás is, de Trinny Woodall és Susannah Constantine 12 testalkatot különböztet meg.

Az endomorf alkat hízékony, ők azok, akik akkor is híznak, ha ételre néznek. Combban és fenékben erősek, és gyakran tónustalanok az izmaik.

A mezomorf alkatok azok, akiket mindenki irigyel. A nők olyanok mint a homokóra, rájuk jellemző az ikonikus 90-60-90 alkat. Könnyen fogynak, és könnyen építenek izmokat.

Az ektomorf alkat velük szemben fiús, vékony, kicsi mellek és törékeny alkat jellemzi. A modellek hagyományosan ilyen alkatúak. Bár mindenki őket irigyli, az ektomorfok egy része nagyon szeretne hízni, de ez nem sikerül nekik.

Ha ez nem lenne elég, akkor a másik, igen elterjedt osztályozás a körte, alma, banán vonal. Na meg a homokóra. A bizonytalankodók számos programot találnak, ahol az alkatokat lehet kiszámoltatni, mi ezt ajánljuk.

Körte

Talán Beyoncén látszik legjobban, hogy milyen is egy körte alkatú nő. A körték csípőben és combban erősebbek, de vékony a derekuk, hangsúlyos. A felsőtest és az alsó közt gyakran van egy ruhaméret eltérés. Aki derékig és térdtől lefelé baromi jól néz ki, az a körte. Kelly Clarkson például nem a legjobb ruhához nyúlt. Bár a szoknya lefelé bővül, és térd fölött nem mutat túl sokat, a derék hangsúlyozása elmaradt, a flitteres díszítéstől pedig nagyobbnak tűnik a mell. A felsőtest hangsúlyozása nem baj, de nem így kell csinálni. A színekkel és sálakkal érdemesebb kísérletezni, a mell optikai erősítésétől nem fog kisebbnek tűnni a fenék. Sajnos.

Körte: Kelly Clarkson, Beyonce, Shakira
Körte: Kelly Clarkson, Beyonce, ShakiraUpi Photo / Eyevine / Northfoto

Alma

Az alma ehhez képest hasra hízik, kezei és lábai vékonyak. A mellek általában nagyok, a derék nem hangsúlyos. Bár az almák biztosan mindig a hasuk miatt szenvednek, de bátran mutogathatják a lábukat és a karjaikat, illetve érdemes hangsúlyozni a dekoltázsukat. Zeta-Jones egy övvel varázsolt magának derekat, a V-kivágás megnyújtja a felsőtestet, a pántos bokacipő pedig a vékony lábra helyezi a hangsúlyt. Persze nem minden alma 50 kiló, de az nem jelenti azt, hogy zsákban kéne járni. Egyszerűen a szemet a vonzó testrészekre kell irányítani.

Alma: Catherine Zeta-Jones, Elizabeth Hurley, Jennifer Hudson,
Alma: Catherine Zeta-Jones, Elizabeth Hurley, Jennifer Hudson,Akm-Gsi / Barcroft Media

Homokóra

A homokóra az az alkat, mely a dívákra jellemző, és a nem ilyen alkatú nőket mély irigységgel tölti el. Ők azok, akik az ideálisnak gondolt 90-60-90-as mérette rendelkeznek. Persze, valaki lehet nagyobb méretekkel is homokóra. Ami erre a formára jellemző, az, hogy a mellek és a csípő mérete azonos, a derék hangsúlyos, a fenék gömbölyű. Scarlett Johansson pont ilyen alkat, nem véletlenül kap gyakran csábító női szerepeket, és kiáltották ki a legszexisebb sztárnak. A homokóra alkatúaknak egyszerű öltözködni, de ők is alaposan mellé tudnak nyúlni. Egy több számmal nagyobb pulóver például igencsak rosszul áll nekik, de a túl közönséges holmikat is kerülniük kell.

Homokóra: Scarlet Johansson, Salma Hayek, Kelly  Brook
Homokóra: Scarlet Johansson, Salma Hayek, Kelly BrookJim Smeal / Beimages

Banán

A banánok fiús alkatúak. Nagyobbrészt magasak, vékonyak, a mellkas és a fenék lapos, a derékvonal nem hangsúlyos. Kicsit szögletesek, sehol egy kis gömbölyűség. Persze sok nő pont ezt a típust irigyli, hisz ők mindent magukra vehetnek. A banán alkatúak hordjanak bátran válltömést, viseljenek kerek vagy V kivágást, de a felső legyen díszes vagy fodros, hogy a kisebb mellből nagyobb legyen. Keira Knightly alul-felül fodros ruhája jó választás, mert megjelenik a derék vonal, a hangsúlyos válltól a felsőtest is nagyobbnak tűnik. Ha úgy érzi, szívesen eltöltene velünk egy napot, ahol megmutatjuk mit érdemes felvenni, és mit lenne érdemesebb elkerülni, akkor várjuk bemutatkozó levelét. A nap során egy szakértő mutatja meg, mik azok az idei őszi-téli kínálatból, ami jól állna, és mi az, amit nem érdemes erőltetni. Csak egy fotót kérünk, amin jól látszik az alkata. Várjuk levelét!

Fiús: Trinny Woodball, Keira Knightly, Cameron Diaz
Fiús: Trinny Woodball, Keira Knightly, Cameron DiazDoug Peters
Oszd meg másokkal is!
Mustra