A kalocsai már cikibb, mint a ribancrendszám

Mivel nagyjából egy éve a csapból is a kalocsainak csúfolt motívumegyüttes folyik, mára sikerült teljesen elcsépeltté tenni ezt az eredetileg szép népi motívumot. A jellegzetes, színes virágok a gumicsizmáktól kezdve a tangákon, kamionokon, iPhone-tokokon keresztül egészen a WC-papírig mindenhol gyökeret eresztettek, és akkor a tetováló szalonokról még nem is ejtettünk szót.

magyarvagyok laocsaiconverse
Facebook

Eszünk ágában sincs vészmadárként riogatni azokat, akik a hátukra varrattak ötven szál kalocsai rózsát, ám ahogyan a Buffalo holdjárói is eltűntek az ezredforduló divatbaklövéseinek süllyesztőjében, úgy a kalocsai mintás gumicsizmákkal, tetoválásokkal, tangákkal sem lesz ez másképp. Ezt az elkerülhetetlen haláltáncot szemlélve, arra gondoltuk, megszavaztatjuk, melyik magyar népi motívumot szeretnék látni a kalocsi elkerülhetetlen bukása után saját hátukon, gumicsizmájukon, iPhone-jukon, tangájukon? Mi legyen az új kalocsai? A kalotaszegi, a gyergyói keresztszemes, a bukovinai székely, netán a sárközi motívumegyütese? Mielőtt azonban döntenének, tekintsék meg kalocsai galériánkat, de készüljenek fel, nem ígérünk semmi jót!

Most, hogy túljutottak megrázkódtatáson, amit a galériában látott képek látványa okozott, döntsék el, melyik motívumegyüttest szeretnék látni a kalocsai után a kutyaruhákon, autóversenyzőkön, celebeken, WC-papírokon?

Melyik nép motívumot látná szívesen a celebeken, a gumicsizmákon, tangákon?

Búcsúzóul pedig szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az alábbi videót, ami azt hivatott megörökíteni, hogyan süt egy asszony „kalocsai kalácsot”. A forgatókönyv a következő: egy asszony 5 percen keresztül a kalocsai motívumegyüttes virágaira emlékeztető csokrot gyurmázgat. Az aláfestő zenében a főszerep a pánsípé, így míg az asszony gyurmázik, élvezhetjük a liftzenét. Abba már nem is merünk belekötni, hogy a kalács talán több annál, hogy összeragasztgatunk pár tésztadarabkát, a lényeg, hogy a végeredmény talán ehető. Elképzeltük, hogyan lehetne feldobni ezt a már amúgy is igen abszurd felvételt, és arra jutottunk, hogy akkor lenne tökéletes ez a videó, ha a pánsípos indiánok kalocsai népviseletben fújnák az asszony mögött a pulton ülve.

Oszd meg másokkal is!
Mustra