A berlini divathét 8 leghülyébb trendje

A Mercedes-Benz 2013-as tavaszi/nyári divatot bemutató berlini divathetén a profi tervezők mellett a művészeti iskolák diákjai is megmutathatták, mit tudnak, és hát elég sok furcsa dolgot kifutóra küldtek a tervezői szabadság jegyében. Volt például Gombold újrá!-t idéző szarvasmarha fejdísz, Hannibal Lecterre illő kötött maszkrengeteg, de a szolidabb tervezők sem érték be dús virágkoszorúk és kényelmetlen kapucnik nélkül – a lényeg, hogy valahogy felfigyeljenek rájuk . Nézzük tehát a nyolc legfurcsább és legszórakoztatób trendet!

1. Virágtenger a fejen

Ez nem is annyira furcsa trend, a strandon is minden második nőnek virágos csat lapul a füle mellett, de könnyű túlzásokba esni. Marc Philippe Coudeyre és Anja Gockel modelljei úgy néznek ki, mint akikre ráborult egy virágüzlet. Ne kövessük példájukat, igazából még a kifutón is borzasztóan néz ki a fejnél nagyobb növény.

2. Hülye kapucni

A képeket elnézve könnyű elképzelni, mit érezhettek a modellek a divathét kapucnijaiban: az egyiknek a nyakát fojtogatja a kabát, a másiknak a feje tetejét nyomja a ráhúzott pulóver. Mégis talán a Kunsthochschule Berlin Weissensee iskola modellje érezhette magát legrosszabban az arcára húzott rongyokkal.

3. Csupasz fenék

Hans Kettritz modelljea Kockahas blogba is berekültlátványosan kipakolt fenekével és deréktetoválásával. A plasztikkabát még akkor sem néz ki valami jól, ha az ember vesz alá valamit, így viszont szimplán röhejes. Akárcsak Kilian Kerner ruhái: a tervező minden ruhájára felírta nagy betűkkel, hogy a szerelme a gyilkosa. Hát, ő tudja.

4. Növénynek öltözött modellek

A művészeti iskolák bemutatója előtt a modellek pálmafának öltözve mentek ki a színpadra, utánuk hátrom modell felhúzott ruháján olvashattuk a klasszikus mesekezdést – once upon a time –, és csak ezután következett a show.Végre nem egy elcsépelt ötlet, és még jól is nézett ki!

5. Fejdíszek

Aki nem virágot aggatott modellei hajába, az különféle fejdíszekkel próbálta magára vonni a figyelmet: voltak kalapba tűzött műanyag tollak az Universitaet Der Kuenste Berlin egyik tanulójától, óriás hajcsat barett helyett egy másiktól, műanyag buborék a Kunsthochschule Berlin Weissensee egyik tervezőjétől, és még sok más őrültség, amiket galériánkban megnézhet!

6. Maszkok

A humanoid pálmafák egyedi ötletnek bizonyultak, a maszkok nem: minden második tervező modelljének ijesztő, vagy komikus maszkok takarták az arcát. Voltak nyomasztónak szánt, de inkább vicces állatmaszkok a Művészeti Egyetem tanulóitól, a mi kedvencünk az átlátszó marhamaszk. A Romanian Designers bemutatóin tűnt fel rengeteg kötött maszk, melyek legtöbbször koponyásra voltak hímezve. Utóbbiak ijesztőbbek voltak, mint az állatos maszkok, de egyik sem volt különösebben érdekes.

7. Bal mell kivillantása

A Fashionista arra lett figyelmes, hogy a bemutatókon csak bal mellet villantottak a modellek, de azt teljesen direkbe. A Holy Ghost és az Instanbul Next 2012 modelljeinek csodálhattuk meg ily módon kebleit.

8. Hülye napszemüvegek

Talán a furcsa napszemüvegek is a hülye fejdíszek közé sorolhatók, de csak a Miranda Konstantinidou Show-n tűntek fel, így nem tekinthetjük a jelenséget tendenciának. Mindenesetre szép, színes, és túlcsicsázott szemüvegekben Konstantinidou bemutatóján nem votl hiány. Az ő szemüvegeivel a kis képeken könnyű összetéveszteni Adelina Ivan modelljeinek sminkjét: nem tudjuk, mit üzent a művész az arcokra festett nagy pöttyökkel, de a ruhái nem rosszak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek