A japán MTV Music Awards legjobb ruhái

Június 23-án tartották meg a Japán csibai Makuhari Messze épületében a 2012-es MTV Video Music Awardsot, a jelöltek listáját viszont már március 21-én közzétették. A rendezvény idei házigazdája a 2001-ben alakult japán technopop lánycsapat, a Perfume volt, a hirosimai együttes feltűnő tagjai Noccsi, Kasijuka és Á-csan. A nemzetközi díjátadón megjelent sztárok láthatóan jobban ügyeltek aznapi outfitjükre, mint magyar kollegáik a Viva Cometen. Azt est legjobb ruháiból válogattuk ki kedvenceinket, ami nem volt nehéz, hiszen japánban a világon legnépszerűbb az egyedi öltözködés és a különböző áramlatok stílusos ötvözése.

A 2NE1 (twenty one to anyone) dél-koreai lányegyüttes, akiket a Big Bang női megfelelőjének tartanak Jeremy Scott 2012-es őszi-téli kollekciójában jelentek meg az MTV vörös szőnyegén. A világhírű designer jópofa Simpson-os, unikornisos, színes téglás ruháját és hasonlóan hatásvadász darabjait fogja viselni a lánycsapat és táncosaik a „New Evolution” című turnéján is, ami a szöuli Olimpiai Stadionból indul július 28-án. A 2NE1 2011-ben elnyerte az MTV Iggy, A világ legjobb új együttese díját.

Az 1993-ban született Kiriko Takemura, ismertebb nevén Kyary Pamyu Pamyu, neonzöld cipőjéhez pink harisnyanadrágot és kék galléros ruhát viselt a vörös szőnyegen, melyet színes írásjelek díszítettek. A tokiói Harajuku negyed ismert arca, modell, blogger és énekesnő fel is lépett az MTV Show-n, ahol már harlekin ruhában szórakoztatta a közönséget.

Kyarypamyupamyu
KyarypamyupamyuFotó: Jun Sato / Europress / Getty

A Scandal ('Botrány') nevű, nemzetközi rajongótáborral rendelkező japán pop rock együttes fekete-fehér pöttyös, csíkos és kockás kollekcióban jelent meg a vörös szőnyegen, amihez remekül passzoltak a fehér és a színes bakancsok. Kedvencünk a pöttyös ruha és a pillangós harisnya párosítása volt, amit feltétlenül ki kell próbálnunk. A 2006-ban Oszakában alakult együttesre bevallásuk szerint az olyan amerikai bandák vannak nagy hatással, mint a Red Hot Chili Peppers vagy a Nirvana.

A 24 éves Miliyah Kato szimbólumokkal díszített fekete hosszú ruhában, hozzá passzoló, tőlünk igencsak távol álló sapkában és telített talpú cipőben lépett az MTV Awards szőnyegére. A láthatatan sminket és kevés kiegészítőt viselő énekesnő japán popot játszik, de nagy hatással van rá a hip-hop és az R&B, különösen Laureyn Hill és Mary J. Blige is.

Az AAA gyerekarcú tagjai közül a csapat lány tagja képviselhette a harmóniát az estén, visszafogott lazac színű ruhájával és színben illő cipőjével, a csapat másik tagjának viszont sikerült oldania a komolyságon szivecskés kardigánjával és térdet takaró szoknyával. Az Attack All Around 2005-ben alakult, eredetileg öt férfi és három nő taggal, a zenekar által lett híres például Ayumi Hamasaki és Suzuki Ami is.

A kilenc tagú lánycsapat és táncosaik, az E-Girls is elegánsak, de szofisztikált, jellemzően fekete együttesekben érkeztek meg az MTV rendezvényére.  A dögös csapatot 30 ezer jelentkező közül rakták össze egy évvel ezelőtt, a lányok kiválasztása nagy érdeklődést váltott ki az egész világon. Az együttes vezetője, Erina Mizuno mindössze 18 éves, a csoport legfiatalabb tagja, Nojomi Bando pedig csupán 13.

Mustra