Lady Gaga kapta a Vogue szeptemberi címlapját

A divatrajongók karácsonyának számít minden év augusztusa, amikor végre megjelenik az éves divat-biblia, a Vogue magazin szeptemberi kiadása, mely híres betegesen hosszú terjedelméről. Oldalszám tekintetében a 2007-es kiadás volt és maradt is a valaha legnagyobb, több, mint két kilót nyomott és tizenhárom millió példány fogyott belőle. Az a 'September Issue' 840 oldalasra sikeredett és nagyobb hatása volt a 300 milliárd dolláros nemzetközi divatvilágra, mint bármely más kiadványnak. A rekordtartó 2007-es magazint, melynek nagyjából 70 százaléka reklám volt, a 2009-es szám követi a sorban a maga szerény 584 oldalával.

A mindenidők legnagyobb terjedelmű divatlapjáról és a 2007-es szám elkészítéséről dokumentumfilm is készült R.J. Cutler rendezésében. A film különlegessége, hogy a magazin főszerkesztője, Anna Wintour még soha nem engedte meg senkinek, hogy bemutassa, mi történik a magazin kulisszái mögött. Az interjúkkal fűszerezett backstage filmben feltűnik még Grace Coddington, John Galliano, Thakoon Panichgul, Oscar De la Renta, Patrick DeMarchelier és Jean-Paul Gaultier is.

Lady Gaga a 2011. márciusi Vogue címlapján
Lady Gaga a 2011. márciusi Vogue címlapján

A tavalyi szeptemberi kiadás címlapjára Kate Moss nyárra időzített esküvője miatt a modellen és exkluzív esküvői képein kívül másnak esélye sem lehetett volna pályázni. A Wear Daily forrásai szerint a közelgő 2012-es Vogue szeptemberi címlapjára a 26 éves Lady Gaga kerül majd, mely újabb reklám az eklektikus énekesnőnek, hogy promotálja a Coty Beauty kiadásában piacra dobott vér és ondó szagú parfümjét. A már most híres címlapot Mert Alas és Marcus Piggott készíti. Nem ez az első alkalom, hogy Wintour divat-bibliájának borítójára tette Gagát, az énekesnő a 2011-es, a szakmában szintén fontosnak számító márciusi amerikai Vogue borítójára is felkerült, a Mario Testino által lőtt címlap az egyik legnagyobb eladást produkálta a tavalyi évben, 100.000 példány fogyott belőle.

De emlékezetes A japán Vogue Hommes-nek készített Gaga-címlap is, melyen talpig karajban pózol az énekesnő Terry Richardson kamerája előtt. Sajnos még semmit nem tudni a szeptemberi borítón látható ruháról, a 2011-es címlapon látott Haider Ackermann szettből kiindulva remélhetőleg couture lesz, Gareth Pughtól, vagy egy visszafogottabb, Carolina Herrerától. Esetleg még egy vadabb Commes des Garçons-t tudunk elképzelni Gagának.

Oszd meg másokkal is!
Mustra