Mellprofilt csak a celebek villanthatnak

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a hollywoodi hírességeknél egyre jobban elterjednek azok a trendek, amelyekkel egy kicsit villanthatnak is, de azért ha szerencséjük van, akkor még sem mutatnak magukból túl sokat. Az áttetsző és a combig felvágott estélyik mellett egyre többen vesznek fel olyan ruhákat, amelyek a karoknál oldalt mélyen ki vannak vágva, így mindenki megcsodálhatja mellprofiljukat. Valljuk be, hogy ez a megoldás már a vörösszőnyegen is elég rizikós, hiszen elég egy mozdulat, és semmi nem marad rejtve, de a dolgos hétköznapokon még inkább fennáll a ruházati baleset veszélye.

Persze nem kell méregdrága márkák kreációit hordani ahhoz, hogy belefussunk ebbe a problémába, biztosan mindenkinek a szekrényében lapul egy oldalt mélyen dekoltált póló vagy blúz. Nekem is van egy-két darab, és akárhányszor előveszem ezeket, mindig eszembe jut, hogy a tömegközlekedési eszközökön majd kapaszkodnom kell, és akkor talán többet mutatok meg magamból, mint amennyit szeretnék, de az is katasztrófához vezethet, ha egy kicsit előre kell hajolni. A melltartó ugye nem oldja meg a problémát, mert nem túl ízléses, ha a fehérnemű elővillan, és a stylistok is egyetértenek abban, hogy ez egy melltartómentes övezet. Jó, Gwen Stefani egyszer elszúrta, de neki megbocsátunk.

De mégis mit tehet az, aki szeretne divatosan öltözködni, és éppen most újított be magának egy tunikaszerű trikót, amelynek az oldalán egy hatalmas lyuk tátong? Karen Raphael divattanácsadó szerint az oldalsó dekoltázs azoknak a nőknek jó megoldás, akikkel a természet nem volt olyan bőkezű. Persze azért vannak szabályok, amelyeket be kell tartani, ha nem akarunk túlságosan könnyűvérűnek vagy slamposnak tűnni. Ha a kosárméretünk nagyobb B-nél, akkor ez a divat nem nekünk való, a nagyobb mellű hölgyeknek inkább a hagyományos dekoltázs a megfelelő műfaj.

Emellett fontos, hogy olyan ruhát vagy felsőrészt vegyünk fel, amelyből a mély kivágás ellenére sem buggyan vagy bukkan ki semmi. Ha pedig teljesen biztosra akarunk menni, akkor vegyünk kétoldalas ragasztót, és így minden a helyén marad – állítja Karen Raphael. Jó, ez egy laza trikónál nem feltétlenül ésszerű, de szerencsére a fast fashion boltok nem hagyják cserben a vásárlóikat. Az üzleteket elárasztották az ún. bandeau topok, amiket a merészebbek önálló ruhadarabként is hordhatnak, a szégyenlősebbek pedig az áttetsző anyagból készült és az oldalt kivágott felsőkhőz és egyebekhez is felvehetik. Szerencsére igazán decens darabokat is lehet kapni, és az üzletek kínálatát átböngészve már egy ezres alatt is vehetünk egyet (l. Stradivarius), de a legdrágább is csak 3000 forint (l. Zara).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek