A pasik ötöde nem vált alsót naponta

Egy brit kutatás szerint a férfiak 80 százaléka vesz fel minden reggel tiszta alsónadrágot, míg a nők 95 százaléka bújik csak reggelente tiszta bugyiba - írja a Daily Mail.

Ön milyen gyakran cseréli?

A kutatás szerint a brit felnőttek 87 százaléka cseréli naponta az alsóját és a zokniját, és sikerült kideríteniük azt is, hogy ahogy haladunk észak felé, egyre kevésbé szívesen váltanak ruhát az emberek. Délen még 91 százalékos a hajlandóság, északon mindössze 81.

Lustaság és partnerek

Mint kiderült, az egyedülálló férfiak lustábbak, csak 82 százalékuk vesz tiszta alsó, míg a hazások 88 százaléka.

Belegondolni is merész, mi lehet a helyzet egy északon lakó, szingli férfival.

"Úgy tűnik, hogy egy társ pozitívan hat a partnerére, ha alsó- vagy zokniváltásról van szó" - kommentálta az eredményeket Richard Caines, aki fogyasztói szokások elemzésével foglalkozik.

Mosás, vasalás, házimunka

A tanulmányból olyan további, érdekes adatok is kiderültek, hogy csak az angol háztartások 42 százalékában mosnak 2-3 alkalommal egy héten, és csak 38 százalék tesz be mosást ennél többször.

Az angol felnőttek 16 százaléka várja meg a mosással azt, hogy látható folt legyen a ruháján.

A britek 37 százaléka szerint a vasalás az egyik leggyűlöltebb házimunka. Nem is szívesen vasalnak. Csak a felnőttek 32 százaléka végzi ezt a nemes feladatot hetente.

Kinyílik a nagyvilág

A Velvet szavazásán egyébként a legutálatosabb házimunka a sütőtisztás lett, szorosan mögötte olyan jellemerősíti munkák következnek, mint a kuka kipucolása, és a macskaalom tisztítása.

Egy korábbi brit tanulmány szerint pedig a férfiak heti 13 munkát áldoznak az életükből házimunkára, de az asszonyok nem ismerik el őket, mert nem ricsajoznak eleget, hogy takarítottak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek