A Quick francia gyorsétterem-lánc azzal ünnepli, hogy hamarosan bemutatják Franciaországban a Csillagok háborúja első részének, a Baljós árnyaknak a 3D változatát, hogy csinált néhány tematikus burgert.

vaderburger  span

Lehet kapni Darth Vader burgert, sötét oldal és világos oldal burgert is, persze mindegyik más ízű. A sötét oldal burgerét Darth Maul képviseli, a világos oldalét Yoda.

A sötét oldalt egy dupla sajtburger testesíti meg magos zsömlében, salátával, fűszeres majonézzel. Ennek vörös a színe.

A világos oldalon szintén egy dupla sajtburger van kovászos zsömlében, salátával, fűszeres majonézzel, és egyesek szerint pillecukorral. Ez zöld.

A sötét nagyúr burgere szintén dupla sajtburger azzal a különbséggel, hogy ennek a színe fekete, amit valamilyen ételfestékkel érnek el.

swburgers2

A burgereket márciusig lehet majd kapni, de egyelőre nem tudni, hogy mikortól, az első említések december közepén voltak, de azóta sem lehet még megvenni az új szendvicseket. "A kíváncsiság várakozáshoz vezet. A várakozás éhséghez. Az éhség a Quickhez" - válaszolta a Quick viccesen Yodát utánozva arra a kérdésre, hogy mikortól lehet majd kapni a szendvicseket.

A merész húzás kamunak is tűnhet, de a francia lánctól egyáltalán nem lenne szokatlan, ha tényleg fekete burgert árulna egy darabig. Egy most futó akciójukban például libamájpástétomos burgert árulnak 5 euróért, korábban pedig az iszlám előírásoknak megfelelő, halal hússal készült burgereket hoztak forgalomba.

A Dark Vador név egyébként nem egy béna kamunév, a film francia verziójában átnevezték Darth Vadert, de ez egyáltalán nem furcsa egy olyan nemzettől, amelyik az UFO-t OVNI-nak hívja.

Menő! (9592) (20605) Ciki!
Mustra