Demmer Erika lehet a 2012-es év modellje

A Glamour magazin közzétette, hogy a 2012-es Women of the Year választás keretében kik is az év modellje kategória jelöltjei. Srej Zsófia, Palvin Barbara, Fórizs Adina és Axente Vanessa mellett az ismert plus-size modell, Demmer Erika is esélyes a címre. A díjátadó gálát március 22-én rendezik majd meg, de már lehet szavazni.

Demmer Erika már tíz éve a divatszakmában, eleinte hagyományos modellként tevékenykedett, majd amikor felszaladt rá pár kiló, egyik ismerőse javaslatára súlycsoportot váltott. Mint utólag kiderült, ez jó döntés volt. A 180 centi magas, 42-es méretű modellnek egyébként szintén oda kell figyelnie arra, hogy megőrizze a súlyát, nem szabd fogynia. Amerikában egyébként még ő is soványnak számít, állítása szerint ott 46-os mérettől tartozik valaki a plus-size kategóriába. "Itt Európában a legkeresettebb plus-size méret a 42-es a modellek körében, és mivel nekem pont a méretem, nem kellett eddig csalnom. Amerikában tudom, hogy sokkal nagyobb méretű lányokat keresnek” – nyilatkozta.

A divatszakma által sugallt soványságmániáról természetesen neki is meg van a véleménye. "Egy felnőtt nő nem úgy néz ki, mint a tizenéves modellek a kifutókon és magazinok címlapján. Ha visszaemlékszünk az igazi szupermodellekre, mint Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, ők még nők voltak. Igazi amazonok. Nem csontkollekciók. Ha az igazi nők végre megint divatba jönnek, elérkezik a nőiesség reneszánsza, és el is kell hogy jöjjön, ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink tizenhat évesen elkezdjenek diétázni, mert egyszerűen nem férnek bele az XS-es rucikba" – nyilatkozta korábban a Velvetnek Demmer Erika, aki nem érti, Magyarországon miért nem láthatunk a hirdetésekben 36-osnál nagyobb modelleket, holott a legtöbb nő ennél nagyobb ruhákat hord.

Oszd meg másokkal is!
Mustra