11 évesen szeméremgyanta, 1 évesen strasszos manikűr

Tulajdonképpen miért kell meglepődni azon, ha szexbugyit és forrónadrágot árulnak kislányoknak, vagy műmellel kitömve küldik a négyévest szépségversenyre, az anyukák elkezdik szépségszalonba hordani serdületlen gyermekeiket. És nemcsak manikűr, pedikűr vagy hajmosás jár a kislányoknak, de arcpakolás, szemöldökszedés és gyantázás is. Már csak azt nem értjük, hogy ki képes nekiállni legyantázni egy hétévest? És milyen szőrét gyantázza le?

Amióta az okos celebanyukák szépségszalonokba hordják a gyerekeiket, mindenki megbolondult Amerikában. És a butaságban sok pénz van, tudják ezt azoknak a szalonoknak a tulajdonosai is, akik serdületlen kislányoknak ajánlgatják szolgáltatásaikat. Nem kevés sikerrel.

A New Yorkban nyílt Beehives and Buzzcuts nevű szalon például egyéveseknek kínál manikűrt, lakkozással, díszítéssel együtt. De hát hogy nem rágja le egy gyerek a körmére ragasztott strasszot? A szalon tulajdonosa szerint kell a kislányoknak ez a kis külön idő és pihenés, amit náluk megkaphatnak.

A Simon Says spa is virágzik, bár az ügyfelek lába le sem ér a földig a székekből. Itt is majdnem mindent kérhetünk gyermekeinknek, pont mint egy hagyományos szalonban. Danielle Gallagher például élete első táncbemutatójára szemöldökgyantát kért. Megkapta. 11 évesen rajzolt szemöldöktől érezte magát szebbnek és boldogabbnak.

A Salon Ouidad egy országos lánc, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlanak kezeléseket. Az ügyfeleik 20%-át kislányok teszik ki, ők arckezeléseket, hajgöndörítést kérnek (és kapnak) 6-7 évesen.

A 11 éves Danielle viszont nem úszta meg egy kis hajcsavarással, ugyanis ayukája, Kelly Burrus szerint a bikinivonal gyantázása része a higiéniának. Szerinte a fájdalom elenyésző tényező ahhoz képest, hogy rendben van a kislánya szemérem szőrzete.

Szerintünk meg egy gyerek legyen maszatos, egy kislány haja pedig inkább legyen kócos a játéktól, mint órákat töltsön egy szalonban azzal, hogy kivasalják neki szép simára. És pláne ne ismerjen olyan szavakat, mint bikinivonal vagy hideggyanta. De sajnos a gyerekekben, és a gyerekükre bármennyit költő, gondolkodni képtelen szülőkben rengeteg pénz van. A kicsik meg odavannak mindenért, ami felnőttes, és akarják a sminket, a fodrászt és az arcpakolást éppen úgy, ahogy mami is szokta. Ez persze egyelőre az Egyesült Államokban zajlik, mi itt Magyarországon még a kiskonyhánál és a játék szerelőkészletnél tartunk, de vajon mikor kapunk hírt arról hogy valamelyik elmebajnok celebünk brazilgyantára hordja a kislányát? És vajon melyikük lesz az?

Oszd meg másokkal is!
Mustra