15 millió forintért kelt el Amy Winehouse ruhája

November elején megírtuk, hogy elárverezik azt a fehér ruhát, amit Amy Winehouse a Back to Black című, világsikert meghozó lemeze borítóján viselt. A ruhát a londoni Central Saint Martins divatiskola végzős hallgatója, Disaya tervezte kifejezetten a borítóhoz.

amy wino

A darab egészen mostanáig a tervező birtokában volt, de néhány héttel ezelőtt eladta a Karry Taylor aukciós háznak, hogy a bevételből az Amy Winehouse alapítványt támogassák majd. A kikiáltók nagyjából tízezer fontra, kb. 3,6 millió forintra számítottak a ruháért, de végül a tétel sokkal jobban teljesített. A keddi árverésen végül 43 200 fontot, vagyis 15,6 millió forintot fizettek a fehér ruháért - írja a Huffington Post.

A pöttyös, fehér ruha volt a közel 200 tételes árverésen az egyik legdrágábbnak becsült darab. Csak egy 19. századi kínai ruha, egy Vivienne Westwood kalózruha, valamint Liz Taylor egy ruhája volt magasabb kikiáltási áron.

“Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok Kerrynek és Disayának a támogatásukért és a kemény munkájukért. Odáig vagyunk, meg vissza, gyönyörű kezdet ez az alapítványunknak” - mondta az árverés után a júliusban elhunyt énekesnő apja, Mitch Winehouse.

Mustra