Lipcsei Betta népviselete minimum durva

Zanza!

Lipcsei Betta, vagyis Miss Universe Hungary 2011 nem került be a legszebb 16 lány közé a világversenyen, de az első fordulóban kapott esélyt, hogy a 81 versenyző közt ő is megmutassa magát estélyiben, bikiniben és népviseletben. Csakhogy népviselet címén valami egész elképesztő(en szörnyűséges) szettet kapott Lipcsei.

A tervező Makány Márta, idén ugyanis ő volt a felelős a szépségversenyzők öltöztetéséért - Makány tervezte a hazai verseny estélyi és koktélruháit, és az Aktívban őt nevezték meg a lila szett készítőjeként is. Lipcsei lila bársony leggingse és szürke ocelotmintás platformcsizmája egyáltalán nem emlékeztetett a tradicionális magyar népviseletre, már ha a 21. századi kültelki diszkós szett nem számít népviseletnek. Az extrém csizma és gatya fölé egy elöl hasvillantós, hátul fenék alá érő, szintén lila, bársony felsőt kapott a versenyző, amit ráadásul sujtásos, ezüst betét súlyosbít. Egyáltalán nem értjük sem a fazont, sem a színt.

Melyik ruha a legszebb?

  • A brazil versenyzőé 2885
  • Svájc legszebbjéé 1945
  • A hagyományos matyó 1881
  • A francia lányé 719
  • Lipcsei Bettáé 612

A többi nemzet női sem a szokásos, tradicionális népviseletben léptek színpadra, mindenki kitett magáért, combot és mellett villantottak a szépségversenyzők, egyáltalán nem vették komolyabban a népviselet fogalmát, mint Makány. De Miss Franciaország szettje legalább színeiben országát idézte, Miss Brazília a karneváli hangulatot hozta magával, Miss Svájc pedig talán havasi gyopárnak öltözött. Lipcsei meg talán lila ruhás nőnek? Mi nem értjük, hátha ön: nézze meg a képeket galériánkban és szavazzon!

Blogmustra