Fekete lányok ölelgetik egymást a Ford új kampányában

A Ford ügynökség a múlt hónapban a szőke, plus size modelljeit, ebben a hónapban a fekete modelljeit helyezi a reflektorfénybe.

A szakértők véleménye eltér abban a tekintetben, hogy jó dolog-e kiemelni a fekete modelleket és külön mutogatni őket, ahelyett, hogy inkább az integrációt segítenék elő, mivel még mindig óriási többségben vannak a fehér lányok a kifutókon. Például az olasz Vogue fekete modelles kiadása sem aratott teljes sikert és elismerést a szakmán belül.

A színes bőrű modellek mostani kampányát olyan régi nagy nevek ihlették, akik annak ellenére futottak be, hogy egyáltalán nem számítottak szépségideálnak a maguk idejében: Bianca Jagger, Diana Ross, Beverly Johnson és Iman.

A plusz size modellek, a Ford szóvivője szerint most ugyanazt az áttörést érhetik el, ami a 70-es években a fekete modellekkel történt, és ami Beverly Johnsont a Vogue címlapjára repítette 1974 augusztusában. Más kérdés, hogy a 70-es években kapós manökenek most plus size modellnek számítanának, már csak azért is, mert nem a térdük a legvastagabb része a lábuknak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.