Lady Gagából Én kicsi pónim készült

Nem kellett sokat várnunk, hogy a hobbiból készült Gaga-Barbie-k után újabb Lady Gagás játékok jelenjenek meg a neten: egy svéd pop-art művész, Mari Kasurinen (katt ide a művész oldaláért!) az Én kicsi pónim-sorozat lovacskáit gagásította el. A 80-as évek ikonikus póni-babájából kétféle Gaga készült, az egyiken a Telephone klipjéből ismerős láncok és cigiszemüveg virít, a másikon egy korábbi Gaga-kreáció: a buborékruha, a The Fame című album borítóján látható kristályszemüveggel.

Kasurinen nem csak az excentrikus énekesnőből csinált pónit: más hírességek, művészek, mesefigurák (Andy Warhol, Alice Csodaorzságban, Wonder Woman, etc.) szobrai is megtalálhatók a Pony Pop Icon című kollekcióban. Az átalakított babákat körülbelül 250 dollárért (54.000 forint) árulta Kasurinen, de a legtöbbre már elkészülte előtt volt vevő, így mostanra semmi esélyünk, hogy beszerezzünk egy Gaga-Pony-t.

Kattintson a többi celebes póniért!
Kattintson a többi celebes póniért!

A művész egyébként egy interjújában elárulta, honnan jött a pop-artos pónik ötlete: „Azon gondolkoztam, hogyan tudnám kifejezni a korra jellemző materializmust és individualizmust. Nagyon érdekelt az egész egyediség-jelenség, hogy hogyan tudsz ma már bármiből teljesen egyedit szerezni… Próbálkoztam Barbie-val, Action Mannel, He-Man babákkal, műanyag állatokkal, de egyik sem volt megfelelő. Aztán eszembe jutott az idegesítő, rózsaszín Én kicsi pónim. Tökéletes!” – mondta az msnbc.com-nak Kasurinen, akinek mottója: „Szeretem a művészetet, mert csini”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek