Tornadresszben szexi az igazán szexi énekes

Nehéz megmondani, hogy ki volt az első olyan előadó, aki úgy döntött, hogy a sokat sejtető, lenge, akármilyen fellépőruha helyett egy klasszikus tornadresszre emlékeztető darabban és neccharisnyában lép a színpadra. Mindenesetre 2010-re a legtöbb énekesnő így tolmácsolja üzenetét a nagyvilággal. Talán Madonna volt az első, mint annyi minden elindítója, de simán lehet, hogy Cher volt az, a bőrdzsekis tangás megoldással az If I Could Turn Back Time klipjében.

Szóval lehet, hogy Cher volt az úttörő az 1989-es klippel, de ebben a klipben még nem a későbbiekben elterjedt klasszikus tornadresszt látjuk. Az viszont biztos, hogy tavaly és idén is a legismertebb énekesnők nagyon hasonló ruhákban léptek fel Madonnától kezdve Lady Gagán át Rihannáig.

Két alapvető stílust lehet megkülönböztetni: a kétrészest és az egyrészest. Az egyrészes megoldásnál egyértelműen a gimnasztika isnpirálta az öltözéket. Ebben az esetben viszont Madonna - Hung Up című klipjét tekinthetjük kezdeti pontnak, amiben az énekesnő rózsaszínben énekel, meg úgy csinál, mintha táncolna. A Hung Up klipje viszont nagyjából a Flashdance-nek állít emléket (az ABBA mellett), úgyhogy akkor a Maniacet is érdemes odatenni Madonna mellé, mint inspirációt.

A másik stílus a bikinis, amit kevesebbne hordanak, és valószínűleg teljesen máshonnan táplálkozik. A bikinis dresszesek Wonder Woman öltözködési örökségeit hordják magukon.

A november elején tartott MTV EMA-n például Katy Perry és Miley Cyrus is ilyen stlusú, nagyon hasonló ruhában adta elő a számát. Egészen pontosan, Katy Perry egy kezeslábasban volt, aminek a mintája a kérdéses tornadresszekre emlékeztetett. Az elmúlt néhány év legismertebb popelőadói szinte kivétel nélkül léptek már fel ilyen szerelésben.

Igaz, Mariah Carey inkább bikinisre vette a figurát egy nagy köntössel takart magán egy keveset, úgyhogy nem tekinthető teljesen klasszikusnak.

Az viszont kifejezetten érdekes, hogy Kylie Minogue-nál nem találtunk ilyen képeket. Az énekesnő mindig iszonyú testhezálló, szexi, vágykeltő ruhákban lép fel, de ezt a gimnasztikára emlékeztető tornadresszt hanyagolja. A legközelebb a Get Outta My Way klipjében került ehhez a viselethez, de ott is inkább fehérneműkről van szó.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek