Túlsúlyos énekesnővel népszerűsíti ruháit Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier is egyike azoknak a tervezőknek, akik hajlandóak méretesebb modelleket is a kifutóra küldeni.

2011-es tavaszi és nyári kollekciójának szombati bemutatóján például  nem más viselte két kreációját, mint Beth Ditto, a Gossip nevű zenekar kissé túlsúlyos énekesnője, aki a legtöbb plus-size modellnél is jóval nagyobb méretekkel rendelkezik.

A polgárpukkasztó híresség énekelt is egy keveset, és Gaultier tisztelete jeléül egy Gossip pólóban üdvözölte az énekesnőt. A Párizsi Divathét keretében megtartott bemutató meghívójában egyébként már előre leszögezték, hogy a szépség nem korlátozódik az XXS méretre, akár XXL is lehet.

Az énekesnő Fearne Cotton műsorvezetőnek nemrég kifejtette, hogy egészsége rendben van, és elege van abból, hogy ezt állandóan bizonygatnia kell. „Érdekes, hogy sokan úgy gondolják, ha valaki sovány, akkor egészséges is. Legszívesebben megmutatnám nekik a hűtőmet, és utána elbeszélgethetnénk arról, hogy mi rossz vagy mi nem. Ahhoz, hogy egyesek soványak legyenek, és meg is tudják tartani az alakjukat, folyton kokainoznak. Van, aki pedig dohányzik evés helyett. Ez kész őrület, de van, aki szerint ez teljesen rendben van” – nyilatkozta Ditto, aki pár éve pedig azt boncolgatta, hogy a kövérségnél még a drogfüggőség is elfogadottabb.Lehetsz agyhalott, vagy heroinfüggő, az nem probléma, csak kövér ne legyél – szerintem ez teljesen abszurd.” Dittónak, akire stílusa miatt már régen is felfigyelt a szakma, egyébként saját ruhakollekciója is van; az Evans márkának tervez holmikat méretesebb nők számára.

Kate Moss barátnője számára egyébként nem teljesen ismeretlen a modellkedés, hiszen tavaly ő volt a Love magazin egyik címlaplánya.  "Sose a megfelelő dolgokat mondja. Sose néz ki úgy, ahogy megszoktuk. Hát nem zavarbaejtő és csodálatos egy ilyen ikonikus jelenség, akinek nem a megszokott 60-as a derékmérete? Ő nagyon elégedett magával, és ahogy kinéz" - írja Dittóról Katie Grand, a magazin főszerkesztője. Az énekesnő szerint egyébként a modelleknél jobban talán senki nem érti meg, hogy milyen, ha valakit a külseje alapján ítélnek meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra