Ősszel (ismét) divatba jön a mokaszin

A nagyobb boltokban már kapható az ősz nagy slágere, a mokaszin – sőt már tavaly és azelőtt is lehetett kapni, de valahogy akkor nem kattant rá sok ember. Idén az ultratrendi hipszeterek és a párizsi nők biztos ilyen félcipőt fognak hordani a száraz őszi napokon, ha követnénk példájukat, pár szabályt tanácsos betartani, hogy ne úgy nézzünk ki mint aki most szabadult az általános iskolából.

tods-zapatos.png

A mokaszin az 50-es évek Amerikájában kezdte karrierjét, a jól öltözött, felső-középosztálybeli tanulók hordták egyenruhájuk mellé. Pár éve a Gossip Girl sorozat elevenítette fel ezt a stílust és hozta újra divatba a makkos, fűzős, rojtos mokaszinokat.

A cipő hátránya, hogy lapos sarkú – akár a balerinák – így vastag bokájú, rövid lábú nőknek nem előnyös viselet szoknyával. Viszont bárki hordhat mokaszint nadrággal, például kifejezetten geekes viselet a most divatos bő répanadrágokkal, vagy 7/8-os – boka fölött végződő – gatya alól kikandikáló zoknival. A Glamourparis cikke szerint nagy divat lesz a mokaszin-térdzokni-miniszoknya hármas 2010 telén, viszont semmiképp sem szabad ilyen cipőt viselni vállra vetett kötött pulcsival, térd alá érő rakott szoknyával és bársony kalappal.

Forrás: kwandera.blogspot.com
Forrás: kwandera.blogspot.com

Ha abszolút el akarjuk venni a fazon klasszikus élét – ne feledjük, az iskolások mellett az elegáns középkorú hölgyek nagy kedvence a mokaszin – válasszunk különleges anyagú vagy mintájú darabot: lakkot, kockásat, pöttyöset vagy leopárdmintásat. A színekkel is játszhatunk: bár a legtöbb helyen sötétkék, bordó, barna és fekete színű mokaszinokat találunk, haladó fashionisták próbálkozhatnak neonszínű változattal is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek