Az igazi férfiak is merjenek metroszexuálisok lenni

A KREA Kortárs Művészeti Iskola pénteki rendezvényén nemcsak az első- és másodéves hallgatók kreációit láthattuk, hanem három végzős és három már végzett tervező munkáit is bemutatták a modellek. Velük külön-külön is elbeszélgettünk a show után, és külön posztokban tesszük majd közzé az interjúkat. Elsőként következzen Dudás Judit, az egyik végzős tervező, aki legtöbb hallgatótársával ellentétben férfiaknak készít ruhákat. Természetesen eleinte ő is nőknek való holmikat tervezett, de idővel rájött, hogy valami nem stimmel, neki valami más irányvonalat kellene követnie.

Klikk a többi képért!

Pedig 2008-ban a Triumph Inspiration Awards magyarországi fordulóján ő nyert, a pekingi versenyen pedig bejutott az első tíz közé egy általa tervezett horgolt fehérneművel. “Az elért eredmény ellenére éreztem, hogy ez nem tökéletes választás, és inkább férfiruhákkal kezdtem el foglalkozni. Az iskola oktatói mellett szabómesterekhez is elmehettem tanulni. Nagyon örültem annak, hogy minden csínját-bínját elsajátíthattam például az öltönykészítésnek. Ez volt a fordulópont” – nyilatkozta a Velvetnek Dudás Judit. Hozzátette, lehet, hogy viccesen hangzik, de azért is tervez szívesebben a másik nemnek, mert zavarja a női mell: „Nagyon sok vonallal találkoztam a női testen. Igaz, hogy a fehérnemű is a mellről szól, de az szinte csak arról.”

Még több kép!

Dudás Judit szerint egyébként sokan vannak, akik férfiaknak terveznek, de nem szeretnek kísérletezni: „Ezért is használtam fel a kollekciómban a klasszikus alapoktól kicsit eltérő, merészebb vonalakat.” A fiatal tervező egyik fő inspirációja egyébként a népviselet, és mivel Szerbiából származik, némi balkáni hatás is érzékelhető a kreációin. „A minták pedig a búzakalászból születtek. Ha valaki nagyon sokáig nézi a kicsit amorf formákat, meglátja bennük a búzakalászt” – tudtuk meg Dudás Judittól, akinek egyébként Tóth András, a USE tervezőcsoport egyik tagja volt a konzulense, korábban pedig Lakatos Márk asszisztenseként is dolgozott.

És hogy kik tartoznak a célcsoportba? „Az igazi férfiak, szeretném, ha ők is mernének olyan darabokat hordani, mint a metroszexuális társaik” – mondta Dudás Judit, akinek a jövőbeni terveit illetően sajnos nem lettünk okosabbak: „Mindig azt szoktam mondani, hogy titok. Nem szeretem előre elkiabálni, hogy mit csinálok majd. Nagyon sok tervem van, és ha kitalálok egy célt, azt meg is valósítom.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra