Megvan Alexander McQueen utódja, Gaultier lelép

Fotó: David Burton
Fotó: David Burton

Február óta függőben van a kérdés, hogy az öngyilkosságot elkövető Alexander McQueen cégének mi legyen a jövője. Bizonyára a tervező rajongói sem szerették volna, ha a divatház ezzel bezár, de főleg nem állt ez érdekében a tulajdonosnak, azaz a Gucci csoportnak, hogy a néhai kreátorral együtt eltemesse az aranytojást tojó tyúkot.

A döntés végre megszületett, és tegnap nyilvánosságra hozták, hogy az Alexander McQueen új kreatív igazgatója a képen látható Sarah Burton lesz. A divatvilágon belül egyelőre kevéssé ismert hölgy azért foglalhatja el ezt a hatalmas presztízzsel járó pozíciót, mert már a kilencvenes évek közepe óta együtt dolgozott McQueennel, akinek menet közben a jobbkezévé vált. Valószínűleg senki más nem tudná olyan hűen továbbvinni a renitens tervezőtől megszokott vonalat, mint ő.

Alexander McQueen munka közben
Alexander McQueen munka közben

Ezzel a bejelentéssel egyidőben tettek közzé egy sokkal váratlanabb hírt. Szinte derült égből villámcsapás módjára Jean-Paul Gaultier úgy döntött, hogy otthagyja az Hermést, és a továbbiakban kizárólag a saját neve alatt futó cégre koncentrál.

Gaultier a legutóbbi Hermés-bemutatón Lily Cole-lal
Gaultier a legutóbbi Hermés-bemutatón Lily Cole-lal

A francia szupersztár-tervező 2003 óta volt felelős az Hermés luxusmárka női részlegéért, és még a következő, 2011-es tavasz-nyári bemutatót megcsinálja, de ezután helyét Christophe Lemaire veszi át. Sarah Burtonhöz hasonlóan ő sem különösebben ismert személyiség, eddig a Lacoste kreatív igazgatójaként dolgozott. A Jean-Paul Gaultier cég 45%-a mindenesetre továbbra is az Hermés tulajdonában marad.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek