A gyümölcskávé olyan, mint a drum&bass: gyomorban üt

Utólag már bánjuk, hogy nem kényszerítettük a szerkesztőség tagjait arra, hogy a reggeli kávéjuk nélkül jöjjenek be dolgozni, mert így pontosabban mérhető lett volna a gyümölcspresszóként hirdetett Fruit Café hatékonysága. A természetes étrend-kiegészítőnek minősülő gyümölcskávét kávégéppel főzték le nekünk az Egerből érkező forgalmazók, akik egy rég nem látott Szarvasi csodával dolgoztak. "Ezt ihatják a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, a várandós nők és a gyerekek is" - legalábbis ezt állította a két hölgy, aki megtisztelt minket. Mint kiderült, a legkeresettebb termék lett 2010-ben, holott már az ezredforduló óta a piacon van. Bár nagyon bio, nem kerül többe a kávénál, egy adag körülbelül 50 forintra jön ki.

Kávénak hívtuk, kávéként főzték, de csak a kóstolásig ámítottuk magunkat. „A kicsit ködös, brit tudósok által alátámasztott PR-maszlag kellőképpen elveszi az ember bizalmát, de a kezdeti viszolygást legyűrve meg lehet kóstolni azt, ami első blikkre a forralt bor és a fékfolyadékkal kevert gyümölcslét idézi. Fél perc múlva kiderül, hogy tea, a következő pillanatban, hogy tényleg forralt bor, de hol a tökömben van a kávé? Állítólag feldob. Lehet, de fél órával azután, hogy hármat letoltam a torkomon, sem pörgök különösebben."

Hardcore kávéfüggő nem inog meg

Katt!

"Lényegében ez egy modern hibrid, a rák messze elkerül tőle, de egy hardcore kávéfüggő nem inog meg. Mint egy Honda Insight vagy Toyota Prius. Végül is autó mindkettő, csak nem áll fel tőlük. Na ez a gyümölcskávé is ilyen. Jó az íze, de kávé mellé az igazi” – elmélkedett a Totalcar szerkesztője, akinek véleményét dr is osztotta. „Tejszínnel gyümölcsleves ízű, de ugyanúgy el tudok aludni tőle, mint a kávétól. Nem fogom tudni a kávét lecserélni erre, mert nem áll szándékomban. Ha a kávé szó nem lenne a névben, sokkal kevésbé érezném magam hülyének, amikor kimondom.”

Nig zenei hasonlatot keresett, és meg is találta. „Alsó polcos kétliteres glühwein-illat, az ízét a szegfűszeg uralja, amivel nagyi megpróbálta feldobni. Az utóíz azt sejteti, hogy tavaly karácsonykor tette, és nem csavarta vissza rendesen a kupakot. Hatása, mint a drum&bassnek. Gyomorban üt.”

Hiprát nem fogta meg a tejszínes verzió, a tavaly elrontott gyümölcslevesére emlékeztette. „Kipróbáltam tejszínnel is, de úgy meg úgy nézett ki, mint a tavaly nyáron elrontott gyümölcslevesem, összerántotta a tejszínt az ital savassága. Azért nem írok kávét, mert bár ízlett, és még ki fogom próbálni, de nálam a kávét nem váltja ki. Hatásában lehet valami, ugyanis kb. egy órája ittam, és simán megy a munka, pedig nagyjából ez a 14:30 a holtpont.” A koffeint én sem fogom elhagyni a szőlőmag-olajért és a fruktózért – ezek élénkítenek -, a reggeli kávénak legyen kávé íze, illata, és ne legyen tőle heves szívdobogásom, mint ettől a katyvasztól, amiből még a szegfűszeget is kispórolták.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek