Melyik jelmeztervező érdemli az Oscart?

Melyik film jelmezei a legjobbak?

Általában azt a kérdést teszik fel az olvasóknak az újságok, vajon melyik színész vagy színésznő érdemelné meg leginkább az Oscar-díjat az alakításáért. Mi ezen változtatni szeretnénk, és most arra keressük a választ, Önök szerint melyik film jelmeztervezője érdemli meg az arany szobrot.

Bright Star

A díjra idén is öt filmet illetve jelmeztervezőt jelöltek. A Bright Star című filmben, mely John Keats életének három évét mutatja be, Janet Pattersonnak köszönhejük a ruhákat. A tervezőt ezzel együtt eddig négyszer jelölték Oscar-díjra, de egyszer sem sikerült nyernie.

Kattintson a film képeiért!

Coco Chanel

Nem meglepő módon a Gabriel Chanel életét bemutató Coco Chanel című filmet, és vele együtt Catherine Letterrier is bekerült az öt közé, a jelmeztervezőnek ez az első jelölése.

Kattintson a film képeiért!

Doktor Parnassus és a képzelet világa

Doktor Parnassus és a képzelet világa című filmben utoljára láthattuk Heath Ledgert, bár alakítását nem méltatták Oscar-jelöléssel, Monique Prudhomme munkáját már igen, ráadásul ezúttal először.

Kattintson a film képeiért!

Nine

A musicelek általában bekerülnek a legjobb jelmezeket felvonultató filmek közé, így történt ez a Nine című filmmel és Colleen Atwooddal is. A jelmeztervezőnek ez a nyolcadik jelölése, és már két Oscar-díjat vihetett haza a Chicago és az Egy gésa emlékiratai című filmért.

Kattintson a film képeiért!

Az ijfú Viktória királynő

Ezek után nem meglepő, hogy az ifjú Viktória királynő életét bemutató kosztümös film is jelölést kapott, a korhű jelmezeket Sandy Powellnek köszönhetjük. Powellnek szintén ez a nyolcadik jelölése, és szintén kétszer nyert, díjat kapott az Aviátor és a Szerelmes Shakespeare ruháiért.

Kattintson a film képeiért!
Oszd meg másokkal is!
Mustra