Fiatalít a telt ajak

Egy kutatás szerint a telt ajak nemcsak a szexuális vonzerőt fokozza, hanem a külsőt is fiatalítja – írja a Telegraph. Az Unilever hét egyetem közreműködésével százhatvankét brit nő és százkét holland ikerpár arcát vizsgálta meg. A brit alanyok 45 és 75 év, az ikrek pedig 59 és 81 év közöttiek voltak, és a tudósok végül arra a következtetésre jutottak, hogy igenis van összefüggés a száj vastagsága, valamint aközött, hogy mennyire ítéljük fiatalosnak egy nő arcát. Kiderült, hogy a ráncok, szem alatti táskák ellenére nyugodtan letagadhatja a korát az, akinek teltebb az ajka.

Míg a ráncok, a nap okozta károsodások és az időskori foltokért a genetikai és a környezeti hatások egyaránt felelősek, addig az őszülést, a homlok felett jelentkező hajritkulást és az ajkak nagyságát az öröklés befolyásolja. Ez pedig bizony sajnos azt jelenti, hogy természetes módszerekkel nem sokat lehet segíteni a helyzeten, aminek a plasztikai és kozmetikai beavatkozásokkal foglalkozó szakemberek bizonyára nagyon örülnek. Igaz, az Unilever egyik kutatója, David Gunn szerint meglehetősen furcsán néz ki, ha egy idősebb nő feltölteti a száját, és nem biztos, hogy ellensúlyozni tudja az egyéb külső jegyeket, amik a korára utalnak. Az egészségügyi kockázatokról pedig ne is beszéljünk, gondoljunk csak Pete Burns esetére, akinek egy félresikerült ajakfeltöltés miatt további beavatkozásoknak kellett alávetnie magát.

jolie450

Egyébként mind a férfiak, mind a nők ajka fiatal felnőttként a legvastagabb, majd harmincas éveinkben vékonyodni kezdenek. A különböző adottságnak köszönhetően mindenesetre a hatvan év feletti "tesztalanyoknál"  elég nagy a szórás az ajkak méretét illetően. A legvastagabb száj állítólag 2,2 centiméteres volt, míg a legvékonyabb száj mindössze 3 milliméter volt a kutatók mérései szerint.

Ön feltöltetné az ajkát, hogy esetleg fiatalabbnak nézzen ki?

Oszd meg másokkal is!
Mustra