Demi Moore-t csípőhibás Barbie-babává retusálták

Hatalmas port vert fel néhány hete a Ralph Lauren hirdetés kedvéért anorexiássá retusált modell ügye. A nyilvánvalóan képmanipuláció útján soványított modelleken talán pár év múlva már csak azok fognak felháborodni, akik jelenleg az ellen tiltakoznak, hogy a mangafiguráknak miért rajzolnak természetellenesen nagy szemet és túl kicsi szájat. Azaz senki.

De egyelőre nem tartunk itt. Már most is mindenki számára a napnál világosabb, hogy ez az egész csak a Photoshop műve, és senki nem néz így ki a valóságban, és jobb is, hogy nem. De még mindig fel szokás háborodni, vagy legalábbis nevetni egy-egy ilyen fotón. A felvétel körbejárja a Twittert és a blogger-közösségeket, és nem kizárt, hogy a W magazin készítői pontosan erre bazíroztak, amikor kiadták a kezükből ezt a förmedvényt.

w450

Decemberi számuk címlapját annyira otrombán photoshoppolták, hogy az ember azt is alig hiszi, hogy van olyan képszerkesztő a világon, aki kiad egy ilyet a keze alól. De egy magazincímlapot aztán még nagyon-nagyon sokan hagynak jóvá, mielőtt nyilvánosságra kerül. Elképzelhető, hogy közülük senkinek nem tűnt fel, hogy azon túl, hogy a hölgy alakja nagyjából annyira hat természetesnek, mint egy Barbie babáé, a képen ráadásul a MOORE R betűje fölött hiányzik egy darab a színésznő csípőjéből? Igen, elképzelhető, hogy nem tűnt fel. Csak nem túl valószínű. Főleg nem azután, hogy egy hónapja ekkora botrány volt nagyjából ugyanebből a Ralph Laurennél.

Talán nem mertek vagy nem akartak szólni, akiknek feltűnt. Vagy talán direkt csinálták ilyenre, hiszen mint tudjuk, a nyomtatott sajtó hatalmas válságban van, és minden lehetséges marketingeszközt be kell vetniük, hogy példányszámuk ne csökkenjen hónapról hónapra drasztikusan. Egy biztos: ha valaki kezdett volna megfeledkezni a W magazinról, vagy nem is tudta, hogy létezik ilyen, most újra képben lesz.

Persze hogy meg is fogja-e venni, az már más kérdés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra