Lyuggasd az arcod középkori kínzóeszközzel!

250 fontba, vagyis 75500 forintba kerül a Dermaroller-terápia Nagy-Britanniában, ahol valószínűleg remek fogyasztói réteget képeznek a fiatalodni vágyók. A Dermaroller egy nagyjából 5 centiméter hosszú hengerből és a hozzá tartozó fogantyúból álló eszköz, aminek fő alkotórészét, a hengert apró tűk díszítik. Mindezt 75500 forintért még tologatják is az arcunkon.

Teszik mindezt azért, hogy a bőr középső rétegébe hatoló tüskék regenerálódásra serkentsék a bőrt, amely a sebzés hatására kollagént és elasztin termel. A szokatlan kinézetű henger az Egyesült Államokból szivárgott át Nagy-Britanniába, ahol előző hazájához hasonlóan kétkedve fogadták a kiebrudalt tárgyat. A Daily Mail újságírója letesztelte az állítólag bőrfiatalító, hegeltüntető és frissítő Dermarollert, amit azután kezdtek görgetni az arcán, hogy érzéstelenítő krémmel elzsibbasztották azt.

A fájdalom elhanyagolható volt – számolt be tapasztalatairól Alice Hart-Davis, akinek hatszor tolták végig az arcán az eszközt. „Egy kicsit érzékeny volt, és természetesen rengeteg apró lyukból szivárgott a vér” – írja Hart-Davis, aki a tisztító kezelés után napokig rákvörös fejjel mászkál a lakásában, merthogy az utcára nem mert kilépni. A kezdeti lelkesedés után napokig ápolta a traumán átesett bőrt, ami a kezeléstől száraz és kemény lett, de csak a következő hétig, amikor is ismerősei megjegyezték, puhábbnak, feszesebbnek és üdébbnek látszik arca.

face450

A 75500 forintos kezelést hathetente célszerű megismételni, szemmel látható változást pedig csak a második trauma után várhatunk – mondta a lapnak Sarah Chapman bőrgyógyász, aki a kételyek ellenére két éve használja a Dermarollert. Az eszköz egyébként nagyon megosztja a szakmát. Több bőrgyógyász a fertőzésveszélyre hivatkozva próbálja eltántorítani a lelkesedőket a kezeléstől, hiszen az arc bármely részén található egy fertőzés, ami az apró tűszúrásokkal bejuthat az egészséges bőrrétegbe. Kipróbálná a stimuláló kínzóeszközt?

Oszd meg másokkal is!
Mustra