Farmer, színezüst térdvédővel, félmillióért

Az Acne nevű cégnek semmi köze a pattanásos bőrhöz, bár a neve latinul ezt jelenti. A lassan, de biztosan terjeszkedő svéd divatház neve betűszó, a rövidítés feloldása pedig az, hogy Ambition to Create Novel Expressions, azaz Új Kifejezések Létrehozásának Ambíciója.

Úgy tűnik, a skandinávok szerint fémeket felhasználni a ruházathoz új kifejezésnek számít, mert új kollekciójukban ilyesmikkel kísérleteztek. Husam El Odeh londoni ékszertervező által formára vágott ezüstlapokkal díszítették ki farmerjeiket, így azok a szokásos 200 euró körüli ár helyett annak kb. tízszeresébe fognak majd kerülni, nagyjából félmillió forintba.

Örültség, de végülis egyáltalán nem néz ki rosszul, mert éppen csak a megfelelő mértékben emlékeztet robotra, középkori lovagra vagy a Bádog Favágóra az Ózból. Alább még egy variációt mutatunk ugyanerre a témára.

És amint azt az Acne online üzletében is láthatják, kaphatók egyéb nemesfémmel készült darabok is. Ezt a báránybőr dzsekit például arannyal festették be. Festették, de nem vonták, azaz a déliek stílusára jellemző felvágós csillogás helyett valami egészen különleges színárnyalatot értek el.

Egy olyan színárnyalatot, amiről remélik, hogy megér majd az embereknek 750 eurót, azaz egy kétszázezer forint körüli összeget. Nem az a kérdés a poszt végén, hogy ön megvenné-e, mert ennyiért nyilván nem. De azért nem rossz, ugye?

Oszd meg másokkal is!
Mustra