Tizenöt centiméteres játékbaba lett Michelle Obamából

Alig egy hónappal azután, hogy Spike Mendelsohn, a Top Chef című műsor egyik versenyzője bemutatta a Michelle Obama nevét viselő hamburgert, a Jailbreak Toys játékgyártó bejelentette, hogy jövő hónapban piacra dobják a Mrs. Obamát mintázó babát. A 15 centiméteres baba - amely 12,99 dollárért (kb. 2300 forintért) lesz kapható - teljessé teszi a babacsaládot, Barack Obama és az elnöki pár két kislányát ugyanis már korábban megformázták.

A babát gyártó Jailbreak Toys tájékoztatása szerint hét hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni a hatalmas népszerűségnek örvendő elnökfeleséget mintázó játék tervein. "Abban az időszakban a politikai hangulat sokkal jobb volt, mint manapság, és szemmel láthatóan az ország és az egész világ szerelembe esett Michelle-lel" - magyarázta Jason Feinberg, a válallat alapítója a CNN amerikai hírtelevíziónak. Feinberg hozzátette, hogy a babát elsősorban nem a gyerekeknek, hanem olyan felnőtteknek szánják, akik gyerekkorukban játékokat gyűjtöttek, és azóta sem mondtak le különleges szenvedélyükről.


A Fehér Ház korábban megorrolt a játékgyártó cégre, visszataszítónak nevezve, hogy a Jailbreak Toys az elnöki család magánszféráját megsértve készített babákat az Obama-lányokról, Sasháról és Maliáról. A Fehér Ház a Michelle baba megjelenéséről nem kívánt nyilatkozni. A first ladyt mintázó játék három ruhaviselettel lesz kapható: egy bíbor, a választási győzelem estéjén viselt fekete-piros és egy virágos változatban. (MTI)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek