Visszatértek a batikolt ruhák

Zanza!

Sosem felejtem el, mennyire gusztustalan lett a kezem, mire elkészültem életem első és utolsó, batikolt pólójával. Fogtam a fehér pólót, amit korábban edzésen nyúltam a barátnőmtől, több helyen marokra fogtam, és az anyagot spárgával összetekergettem, aztán belezuttyantottam a kék ruhafestékes vízbe. A kék ruhafestéket kicsit tovább mancsoztam, mielőtt a vízbe kevertem volna, ezért napokig nem jött le, az eredmény viszont kifogástalan lett, a batikolást ugyanis viszonylag nehéz elrontani.

A fehér köröket mintázó kék pólóban pontosan ugyanúgy néztem ki, mint a gimiben mindenki más, a batikolt póló akkoriban, a kilencvenes évek közepén ugyanis az egyiptomi idők és a hatvanas évek után ikszedik reneszánszát élte.

Ahogy képgalériánkban a sztárok bemutatják, a batikolás 2009 őszére az iksz plusz egyedik reneszánszát éli, így nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes a festett pólót elkészíteni. Itt találnak egy nagyon klassz leírást arról, hogyan lehet koncentrikus köröket, csíkokat, vonalakat illeszteni a ruhába.

15 évvel később egyébként elárultam a barátnőmnek, hogy az a klassz batikolt póló, amiben tizenévesként egyszerre hippinek és alternatívnak érezhettem magam, eredetileg az övé, csak véletlenül nálam maradt.

Ön batikolt már? Vagy csak most fogja elkezdeni?

Blogmustra