Visszatérnek a bársonyos, flitteres, és rikító anyagok

Azt már jól tudjuk, hogy a nyolcvanas évek széles vállú, keskeny derekú sziluettje újra visszajön, ehhez pedig a korszak népszerű színeit is hozzáadják újra.

Az őszi trendek általában a föld színeit szokták előtérbe helyezni, olyankor jönnek be ismét a barna, az olíva, a rozsdaszínű átmeneti kabátok. Idén azonban szakítanak ezzel a hagyománnyal, és a leginkább rikító ruhákat hozzák be.

Azt már jól tudjuk, hogy a nyolcvanas évek széles vállú, keskeny derekú sziluettje újra visszajön, ehhez pedig a korszak népszerű színeit is hozzáadják újra. A ciklámen, fukszia és pink árnyalatait a divatházak imidzsdarabjai nyomán nyugodtan keverhetjük a narancssárgával és a vörössel, már akinek nem kezd el fájni a feje ezek halmozásától. A sápadt kékek és orgonalilák után az élénk árnyalatok kaptak inkább szerepet a mindig néhány szezonnal előre gondolkozó divatházaknál is. Marc Jacobs, a Louis Vuittonnak csupa élénk színű ruhát tervezett, és különösen nagy hangsúlyt kap nála az égő narancssárga. Ezt a színt pár évente újra elő szokták venni, ha éppen Sonia Rykiel nincs annyira az előtérben, hogy hajszínével emlékeztesse a világot arra, a narancssárga milyen fontos szín.

Agata Ruiz De La Prada Jacobsnál messzebbre ment: a pinket nemcsak képtelen neonszínekkel kombinálta, de az anyagokat illetően is úgy gondolta, ideje visszahozni a műanyag csillogást. Az idei nyár időjárását elnézve fontosak is a vízhatlan kabátok. De nemcsak a műanyagfeldolgozás terén elért eredményeket tudja használni a divatszakma, hanem a divatjóslatok szerint ismét előtérbe kerülnek majd a bársonyból készült ruhák, és a nyolcvanas évek diszkóstílusának legfőbb kellékei: a flitterek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra