Buda and Pest kollekció a Taxidermia-mániás kínai tervezőtől

Talán meglepő, de mégis vannak olyan emberek, akik számára inspirációul tudunk szolgálni mi magyarok. Egy ilyen ember Yang Du, aki egy kínai származású, Londonban élő divattervezőnő. A Dazed magazin internetes oldala a napokban adott hírt arról, hogy a John Galliano nyomába lépni igyekvő, 30 éves designer új kollekcióval rukkolt elő, amely elképesztően színes, géppel és kézzel kötött, túlméretes pulóverekből és ponchókból áll, és amelyet "Buda and Pest" névre keresztelt.

Az itt olvasható miniinterjúban rá is kérdeznek a névválasztás miértjére, amire a válasz mindössze annyi, hogy "mert rájöttem, hogy egy hídon állok éppen a múlt és a jövő között". Ettől büszkébbek talán lettünk, de okosabbak biztosan nem, azt mindenesetre lehet tudni, hogy Yang Du figyelmét mi hívta fel Magyarországra. Egy másik interjúban ugyanis azt nyilatkozta, hogy munkájához az inspirációt Pálfi György Taxidermiájából meríti, amelynek sokkoló képein egy év után sem tudta túltenni magát. A Buda and Pest kollekciót a Dazed Digital itt mutatja be fotókkal.

(Kép: Dazed Digital, fotó: Bella Howard, stylist: Yasuhiro Takehisa)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.