Tervezzen cipőt, fűzőt vagy ruhát a múzeumnak!

Egy hónappal tovább, február közepéig nézhetik meg az érdeklődők a hajdani ruhakölteményeket és mai divatkreációkat is bemutató Divat és Tradíció - képek és tárgyak kihaló mesterségek és kortárs designerek műhelyeiből - című kiállítást a budapesti Kiscelli Múzeumban. A tárlathoz kapcsolódó rajzpályázat beküldői is még csaknem egy hónapig, február 15-ig készíthetik el ruha, ing, fűző, kalap, kesztyű vagy cipő terveiket.

A budapesti kiállítóhely gyűjteménye a rendszerváltás utáni pesti divatot mutatja be ruhatervek, fotók, divatbemutató filmek segítségével. A kiállításon nyolc, a ruházati iparban tevékenykedő budapesti mestert - cipészt, kesztyűst, művirágost, kalapost, női- és férfiszabót, ortopéd fűzős és kötszerest, valamint ingkészítőt - ismerhet meg a látogató, olyan kisiparosokat, akik egy letűnt világ képviselői.

A Kiscelli Múzeum kiállításán nyolc, a hazai divatszakma élvonalába tartozó tervező, illetve tervezőcsoport - Anda Emília, Artista, Aquanauta, Daalarna, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka, Use - munkáit is megnézhetik a látogatók. A tárlaton a műhelyfotók, az egyes szakmák speciális szerszámai, a hajdani és a kortárs mesterektől kölcsönkért ruhaköltemények, valamint az egyedi divatkreációk idézik meg a jelenben élő múlt és a mai design világát. A Divat és tradíció kiállításhoz kapcsolódva a tárlat szervezői egy korhatár nélküli rajzpályázatot is meghirdettek.

A jelentkezőknek február 15-ig kell eljuttatniuk a múzeum címére (1037 Bp., Kiscelli u. 108.) vagy erre az e-mail címre a terveiket. Arra is van lehetőség, hogy a látogató a helyszínen, a vendégkönyvbe készítse el a pályázati rajzot. A nyereményeken túl a beküldött anyagokat a múzeum munkatársai felteszik az intézmény honlapjára, a pályázat nyertes munkáit pedig kiállítják a Múzeumban. A rajzpályázat eredményét február 18-án hirdetik ki a szervezők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra