Átváltozások: Janics Natasát Cate Blanchetté alakították

Milyen érdekes ötlet lenne, ha a Sport&Style magazin decemberi számát a szerkesztőség azzal dobta volna fel, hogy az Oscar-díjas Cate Blanchett portréját szerepeltetik a címlapon, aki azon túl, hogy egy alkalommal Katherine Hepburn szerepében kicsit sportolt, egyéb látványos jelét nem sűrűn adja a sportolói aktivitásának. A címlap majdnem úgy fest, mintha a színésznőt látnánk, de ha jobban figyelünk, látható, hogy noha a Blanchett-imitátor sminkje a transzvesztita előadóművészekét idézi, még csak nem is férfi az illető, hanem Janics Natasa olimpiai bajnok kajakozó.

 

(fotó: Sport&Style)

A harmincas éveket idéző fotósorozatban a markáns arcú sportolónő dohányszőke hajába marcellhullámokat építettek, és erős, a hollywoodi filmipar technológiai felkészültségének megfelelő szem és szájfestést kapott. A borítón és a belső oldalak fotóin látható ruhái már kevésbé idézik a selyemfényes hőskort, a ruhák inkább dizájnmelegítőre emlékeztetnek, valószínűleg azt sugallva, mégiscsak egy modern ikonról van szó.

A nosztalgikus fotósorozatok 2008-ban különösen divatosak voltak a nemzetközi divatszakmában. A hollywoodi celebek nagy része a XX. század nagy díváihoz, vagy a világháborús bombázókon domboruló pin-up lányokhoz hasonlóan pózoltak különböző naptárak vagy magazinok oldalain. Ha csak a kedvenceinket említjük, Jessica Biel színésznő a GQ magazinban, múltidéző leopárdmintás ruhában domborul. A Vogue magazin Eva Mendes tavaszi fotózával tett ígéretet arra, hogy mellszélességgel kiáll a hatvanas, hetvenes éveket idéző erotika mellett. Mario Testino divatfotós pedig Claudia Schiffert és Jessica Albát is visszaküldte hódítani a XX. század első felébe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek