Christian Louboutin cipőt tervez Barbie-nak

Lehet, hogy Barbie idén már ötven lesz, de a világért sem cserélné szexi cipőit kényelmes ortopédra. A fétiscipőiről és csodálatos csizmáiról elhíresült tervező, Christian Louboutin vállalkozott arra, hogy lábbelit készít a leghíresebb babának. A cipőről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a februári New York-i divathét Mattel bemutatóján látható először, és Barbie Pantone 219 Pink színű lesz.

A divatbemutatón ötven tervező készít Barbie-inspirálta darabokat, amelyeket hús-vér modellek mutatnak majd be, és mind az ötven lábán ez a pink Louboutin-cipő lesz. „Azt hiszem, mindig volt bennem valami kislányos, aki szerette Barbie-t. És Barbie-nak muszáj valamilyen nagyszerű cipőt viselnie, csakúgy, ahogy minden nagyszerű lánynak” – mondta a tervező a Wwd.com-nak.

Ha Barbie méreteit és egy átlagos nő méreteit összehasonlítjuk, kiderül, hogy Barbie egészen torz arányokkal büszkélkedhet. A Boston University becslése szerint míg az (élő) női átlag 164 centis magasság és 64 kilós testsúly, addig ha Barbie élne, 218 centis és 46 kilós lenne. A hírünk szempontjából érdekes adat még, hogy míg az átlagos lábméret 38-as a nőknél, Barbie arányai szerint az övé csupán 35-ös. Reméljük, a modelleknek nem ekkora Louboutin-cipőkbe kell majd belepréselniük a lábukat.

Barbie-t egyébként (akinek a teljes neve a Wikipedia szerint Barbara Millicent Roberts) az utóbbi ötven évben leginkább a testképzavar kialakulásában tulajdonított szerepéért támadták. Bírálói szerint a baba teste a tökéletesség illúzióját keltve növeli az önértékelési gondokkal küzdők arányát. Többek között ezért is csináltak neki 1997-ben kicsit szélesebb csípőméretet a BBC szerint.

Oszd meg másokkal is!
Mustra