Sarah Palin milliókért vásárol kampányruhákat

Sokaknál kicsapta a biztosítékot, mikor nemrég kiderült, hogy a republikánus alelnök-jelölt és alaszkai kormányzó, Sarah Palin több mint 150.000 dollárt (azaz több mint 30 millió forintot) költött ruhákra és kiegészítőkre. A republikánus elnökjelölt, John McCain, aki saját bevallása szerint saját maga veszi öltönyeit, a vásárlást annyival indokolta: Palinnak "szüksége volt ruhákra".

Ön szerint Palin csinos?

Palin ellenben megpróbálta az egészet elmismásolni, mondván, a ruhák valójában nem is 150.000 dollárba kerültek (ha 149.000-be, az már mindjárt teljesen más). A Chicago Tribune-nek adott interjújában azt is kihangsúlyozta, hogy a ruhákat a kampányhoz vásárolták és hozzátette, a kampány végeztével a vitatott ruhatárat jótékonysági szervezeteknek szeretnék felajánlani. Az persze már más kérdés, hogy mihez kezd majd egy karitatív szervezet a luxusruhákkal, melyek értéke akkor zuhant hatalmasat, mikor beütötték árukat a Neiman Marcus és Saks üzletek pénztárgépeibe.

Sokan azért is fogják a fejüket, mert Palin ruhapénzéből hat állam egy heti reklámanyagát lehetett volna fedezni. Egy héttel az elnökválasztás előtt és a demokraták jelenlegi előnyének fényében Palin ruhapénze így nemcsak ablakon kidobott pénzt, de elvesztett szavazatokat is jelenthet.

Divatkörökben pedig adja magát a kérdés: ha már ilyen csillagászati összegért öltöztetik a republikánus alelnökjelöltet, akkor az miért nem látszik meg a ruhákon? Míg Michelle Obama virágmintás Thakoon ruhában csápol férje mellett, Cindy McCain pedig Oscar de la Renta-ban, Palin-t többnyire unalmas és nem túl divatos ruhákban lehet látni. A New York Magazine által megkérdezett híres topmodell, Iman például egyáltalán nincs elragadtatva az alelnökjelölt ruhatárától: "Ezekről a ruhákról meg nem mondanám, hogy 150.000 dollárba kerültek. Még 100 dollárosnak sem nézném őket."

Oszd meg másokkal is!
Mustra