Mexikói divathét: bogyók, pillangók, talpnélküli szandálok

Igaz ugyan, hogy a négy divatfőváros, New York, London, Milánó és Párizs már mind megmutatták a világnak, mit kell majd hordani 2009 tavaszán és nyarán, a divathét-szezonnak azonban még távolról sincs vége. Ezúttal Mexikón volt a sor.

A mexikói divathét leginkább a kiegészítők terén mondható izgalmasnak. Hector Terrones modelljei bogyókból, virágokból, levelekből, gallyakból készült fejfedőket viseltek, melyek igazán tetszetősek, bár utcára valószínűleg nem tanácsos felvenni őket, mert még előfordulhat, hogy egy madárcsalád fészket ver a fejünkön. Maria Luisa De Chavez-nél madárfészek helyett tarka pillangók díszítették a modellek haját.

Alesa Casati-nál szintén a kiegészítők voltak érdekesek. Madonna által is kedvelt, narancssárga és pink vastagkeretes szemüvegeket kapott mindegyik modell ezen a bemutatón. A talpnélküli szandálok láttán rendszeres Tejbenvajban-olvasóknak pedig valószínűleg már a szemük se rebben.

Ami a mexikói divathéten bemutatott ruhákat illeti, sem a formák, sem a színek nem ingerelnek minket mexikói shopping túrára. Bár nem mondható kifejezetten újdonságnak, hiszen ezen a nyáron is mindenki ilyen ruhákat hordott, a mellből bővülő fazon hihetetlen népszerűségnek örvendett a divathéten. Meg kell még emlékezni egy-két gyöngyszemről, amelyek bizony kicsapták a biztosítékot. Végezetül pedig Armando Mafud kreációit érdemes megemlíteni: ezekből a ruhákból elég látványosan kiderül, hogy mégiscsak mexikói divathétről van szó. 

A divathét modelljeit elnézve meg kell állapítanunk, hogy európai kollégáikhoz képest a mexikói modellek egy tízessel öregebbek és, hmm, igen jó húsban vannak, így már határozottan hús-vér nőkre emlékeztetnek, ami nagyonis üdvözlendő.

Nézegessen további mexikói kollekciókat itt! Autentikus mexikói konyháról pedig itt, itt és itt olvashat!

(Képek: Coutorture)

Oszd meg másokkal is!
Mustra