Együnk lebomló fakanállal!

Igaz, hogy idén elmaradt az ősz, ezért a fáradt napsugaras piknikszezon is észrevehetetlenül rövid volt, de talán még reménykedhetünk. Ha újra visszatérne mondjuk a napsütés és kedvünk szottyanna egy szabadtéri gyerekzsúrt vagy lánybúcsút rendezni, be kell szerezni néhány eldobható tányért és evőeszközt (feltéve, hogy nem rajongunk a mosogatásért). Viszont mindannyian tudjuk, hogy a lustaságból termelt hulladék mennyire megterheli a környezetet – ezért is szerettem bele azonnal a Wasteless Living által kínált, 100 %-ban lebomló partikellékekbe. Kaphassunk ilyet Magyarországon is, azonnal!

A lelkes felkiáltás mellett hozzá kell tenni, a legjobb persze, ha a „reduce reuse recyle”-elv alapján az ember inkább a régi kerámiatáljait koptatja a kinti összejövetelek alkalmával és mosogat, de ha már eldobhatót veszünk, vásároljunk olyat, ami tényleg lebomlik. A Treehugger leírása szerint a piknik végén az Eco My Party-készlet teljes mértékben a komposztálóban végezheti, mert teljesen lebomlik. Ez persze feltételezi, hogy komposztálóval is rendelelkezünk, de semmi pánik, csinos példányokat tudunk beszerezni a nagyobb kertész- és barkácsboltokban.

A parti- és/vagy piknikcsomag tíz, húsz vagy ötven főre elegendő kiszerelésben kapható és az egész egy újrahasznosított kartondobozban érkezik. A tényárok fenntartható módon előállított cukornádrostból, az evőeszközök nyírből, a szalvéták pedig keményítőmentes újrapapírból készültek. A csomagokban fair trade gumiból előállított lufikat is találunk, amiből még utánrendelést is leadhatunk és különálló papírtányérokat vagy –pillangókat, sőt színes bambusztálakat is vásárolhatunk. A cég vállal nemzetközi kiszállítást. A szettek ára 19,99 fonttól 59,99 fontig terjed, ami nem olcsó mulatság (6000-18 000 Ft), viszont kíméljük vele a környezetet. Tegyük fel naívan, hogy egyszer talán újra lesz ősz, ha odafigyelünk. Aki tud hasonló termékekről Magyarországon, ne felejtsen el kommentálni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra