Az idei fesztiválszezon legfontosabb kelléke a Surda-kalap

Ugyan a Volt már volt (bocsánat, de muszáj volt), de a Balaton Sound még nem, és a Sziget sem, úgyhogy nem árt tisztában lenni néhány alapvető trenddel az idei fesztiválszezont illetően. A menőség őshazájában, Londonban igyekeztünk feltérképezni a 2008-as jelenséget, mégpedig a Hyde parkban rendezett O2 fesztiválon, ahol többek között fellépett Jay-Z, Morrissey, és a punkok ősanyja, Siouxsie, valamint a punkok ősapjai, a New York Dolls is.

Sőt, Mark Ronson is, aki egy nagyszerű producer és szórakoztatóipari munkás egyben, ráadásul Amy Winehouse és Lily Allen kitalálója. Utóbbi két szám erejéig rózsaszín hajban, cigivel a kézben, párducmintás cicanadrágban rázott egy feneket a közönség felé.

De most nem is erről van szó, hanem arról, hogy miben jelennek meg a derék britek ezen az érdekes zenei rendezvényen. Kalapban. Ahogy a fotókon is látható, a kiegészítők fesztiválja ez: fejfedőkkel, az idén nyáron kötelező szemüveggel, miniszoknyával, magassarkú cipővel, óriás táskákkal, hippi pántokkal a hajban, egyszóval mindennel, ami a 2008-as nyáron szokásos. Ha a britek fesztiváldivatját akarja követni, akkor így kell tennie.

Nekem van az a jó kis tornacsukám, amit a "Szigetre még jó lesz"-felkiáltással évek óta nem hajítok ki a szemétbe, pedig már beleette magát a Hajógyári-sziget sara, de áztatta már a soproni eső is. (Vajon van olyan klímatudós, aki a doktori dolgozatát arról írja, hogy miért zuhog minden egyes Volton az eső?) Aztán van az a jó kis rondazöld táskám is, ami éppen akkora, hogy minden fesztiválkellék belefér: pénz, zsebkendő, hosszúujjú póló, öngyújtó, pénz, mikellmég? Na és Önnek mi a fesztiválviselete?

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek