Védekezzen pucsító struccal a tűző nap ellen

Nézegessen Cinematique-ot

A Tipton Eyeworks bemutatóján nekem szegezte egy bort kortyolgató lány a kérdést, hogy nekem miért nincs Tipton napszemüvegem. Rásandítottam a kezemben lévő, félévesnél is fiatalabb nóném példányra, amelynek üvegét pókháló sűrűségű karistolások hálózzák be. „Nem tartom túl jó karban a napszemüvegeimet, azért.” De azért elpózolgattam a Cinematique-kollekció új darabjaiban – kevéssé remélve, hogy nyerek az esemény fotóversenyén –, és azon morfondíroztam, hogy ha be akarnék ruházni egy tetemesebb összeget, akkor rajz- vagy katasztrófafilmes szárú napszemüveget választanék-e. Állítólag Elton Johnnak is van Tiptonja. Ne mondja, hogy önt még így sem érdekli.

Tavaly nyáron beszámoltunk arról, hogy Tipton Zakariás (nem, ez nem művésznév) egyszer gondolt egyet, és beaprította az édesapja Mozart-hanglemezeit szemüvegkeretnek. A vállalkozás egyre nőtt és nőtt, és most előálltak a Cinematique-kollekció új sorozatával. Ahogy a név is utal rá, a szemüvegek szárai régi filmkockákból készültek. A kedvencem a széttárt lábú struccos, amely jelenet az Oroszlánkirályból származik, de a készítő elmondása szerint nagyon jól működnek még a havas tájon forgatott katasztrófafilmek, mint például az Életben maradtak vagy mondjuk a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. magyar komédia, mert a Balaton remek kontrasztot alkot a sötétebb keretekkel vagy akár a barna lobonccal.

A bakeliten és a filmesen kívül egyszerűbb, de formailag vagy színvilágukban szokatlan példányok is kaphatók az Orange optikában, a legolcsóbb darab 20.000, a legdrágább pedig 49.800 forint. Ha beleszerettünk egy keretbe, de rosszul látunk távolra, semmi pánik, ki lehet cseréltetni az üveget dioptriás verzióra. Az ár kissé borsos, és olyanoknak, akik rendszeresen ráülnek mindenféle törékeny tárgyra, nem is való ilyesmi, bár tény, hogy szinte már fájóan trendi mindegyik darab. Egy-egy nyári limonádéhoz a kerthelyiségek esti fényében különösen jól mutathatnak a lila és zöld, macskaszemüvegnek is nevezett példányok is. Tipton Zakariás egyébként olyan pletykát is hallott a Los Angeles-i boltjukból, hogy Elton John mellett Mick Jagger is bevásárolt egy Tipton-terméket, és valamelyik Spice Girls is vett egyet. Sajnos nem tudni, hogy melyik, csak annyit, hogy fűszerneve volt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra