Fogyasszon cserepes virágot és dizájnertáskát!

Nézegessen rózsaszín sütiket!


Április elején, Újpesten nyit az első budapesti dizájncukrászda. A Sugarshop élénk színű, cukormázas termékeivel a februári, holland-magyar WAMP fesztiválon találkoztunk, és annyira megtetszett, hogy gyorsan kikérdeztük a cég tortadizájnerét, aki egyben stylist is: Horváth Esztert.

Tejben-vajban: Ha csak egy süteményt mondhat, melyik az, amiért feltétlenül érdemes kibumlizni Újpestre?

Horváth Eszter:
Pattogós cukorkákkal megbolondított karamell mousse, nutellával megkent piskótaágyon.

Lesz cupcake? Tervezik a Szex és New York-ban megszokott, amerikai cupcake őrület meghonosítását?

Igen, nálunk is lesznek állandóan színes, vicces, cukros, nyalókás, csillámos mignonok és muffinok, Szex és New York tortánk pedig már van!

Néhány alapsütemény árára is kíváncsiak vagyunk.

A süteményeink átlagban 250-500 forint közt fognak mozogni. Mignon, muffin 300-350 forint, chilis csokimousse 400 forint, friss epres brüsszeli krémes 400 forint.
 

Lesz light változat? Például egy kis mignon hány kcal?

Lesz, de először ki szeretnénk próbálni, melyek azok az ízek, amik a legjobban ízlenek, és azokból készítjük majd el. Amugy a "light" alapvetően a mértéken mulik, sok ember nem tudja, de a cukortól mentesített, csökkentett cukortartalmú ételek más és alapvetően sokkal több káros anyagokat tartalmaznak, mintha ugyanazt megennénk cukorból. Szóval a SUGAR! az SUGAR!

Minek tartja magát elsősorban, cukrásznak vagy művésznek?

Egyiknek sem. A cukrászatot csak most tanulom egy suliban, a stylistkodás pedig csak úgy jött. Ha már meg kell neveznem magam, akkor inkabb egy kreatív embernek érzem magam.

Sok hasonló amerikai cég létezik, mint az önöké, amelyek naponta frissítik a blogjukat, ezért hatalmas a rajongótáboruk. Terveznek hasonlót? Az említett weboldalakról rendelni is lehet postán a tortát. Lesz itt is ilyen lehetőség? Vagy Magyarországon ez elképzelhetetlen?

Postán tortát rendelni - ez egy kicsit merésznek tűnik, még a megrendelő oldaláról is. Nekünk is lesz egy futárszolgalatunk, amely körültekintően bánik a süteményekkel és tortákkal, hisz érdekünk, hogy minden az eredeti formájában kerüljön kiszállításra, ne érje a megrendelőt csalódás.

Miért pont Újpest? Biztos, hogy ott megtalálják a célcsoportot?

Itt volt lehetőségünk, hogy egy nagyobb üzletet, egy "bázist" megnyissunk, és az anyavállalat, a Horváth Cukrászda is ott van, akikkel közösek a cukrászaink. De jövőbeni terveink közt szerepel egy belvárosi üzletnyitás is.

Enni kell vagy nézni? Inkább műtárgy vagy inkabb étel?

A kettő nem zárja ki egymást, sőt! Sokkal szívesebben harapunk bele egy olyan süteménybe, aminek a látványától már folyik a nyalunk, amit aztán már csak az íze tud felülmúlni.

Ki a kedvenc példaképe, nemzetközi cukrásza?

A kedvenc cukrászom Pierre Hermé, eszméletlen jó ötletei vannak az ízekre vonatkozóan. Ő az, aki minden évben megmondja, mi az adott év aktuális íztrendje. (2008 például a zöld tea éve). Ha a formavilágot nézzuk, akkor a kedvenc tortakreátorom Colette Peters, aki állandóan játszik a gravitáció törvényével, vagy Sylvia Weinstock.

Mi a dizájninspiráció fő forrása?

A divat mindenképp. Jó ötletet ad egy színkombináció vagy egy masni brossal, de akár egy jó szabásvonal is. Adott már ötletet egy vicces formájú váza vagy táska is.

A süteményekben sok a színezék. Mivel bátorítaná az egészségügyi szempontok miatt aggodalmaskodó vásárlókat?

Nem minden sütemény van teli színezékkel. Tény, hogy én bátrabban bánok a színekkel, de mindenképp az egészséges határokon belul. Szerencsére egy olyan cukrászat áll mögöttünk, amely tejből és nem porokból készíti a tejszínt, amely a csokoládés süteményekhez belga csokit használ, és vaníliarúdból készíti a vanília ízt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra