Valentin-nap: megittuk Magyarország legdrágább koktélját

A Valentin-napot először el akartuk sunnyogni itt, a Tejben-vajban blogon, mert nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez az ünnep egyáltalán ünnep. De aztán elsodort bennünket két óriási, szívformájú lufi és döntöttünk: megisszuk Magyarország legdrágább és egyben Valentin-napi koktélját. A nevezetes ital a Boston Bárban kapható, tizennégyezer forintért.


„Ez egy geg”- mondta Husvét Péter az Erzsébet téri Boston Bar és Restaurant tulajdonosa, miközben eddigi életünk legdrágább folyadéka csorgott lefele a torkunkon. Ez a geg nem rugaszkodik el a megszokott vöröses, szerelemnapi színvilágtól, sem attól a szokástól, hogy ékszerben és italban gondolkoznak azok, akiknek nincs erre a napra kreatívabb ajándékötletük.

A bár vezetősége amellett döntött, hogy erre a napra egy pohár prémium minőségű Laurent-Perrier Rose Champagne-hoz némi mangókivonatot kever, és a pohár aljára egy Swarovski kristályt, vagy kisebb kristályékszert pottyant. Ne keverjük össze a champagne-t a pezsgővel, ezt az italt ugyanis kizárólag a Champagne tartományban készítik, és már kóstolás előtt felismerhető a pezsgőnél és habzóboroknál is apróbb buborékjairól. Husvét Péter hasonlataival élve, ha a pezsgő a 95-ös benzin, a champagne a 100-as, ha az előbbi a Skoda, az utóbbi a Rolls-Royce. A koktél alapjául szolgáló Laurent-Perrier Rose üvege a bárban 22.500 forintba, decije 2290 forintba kerül.

Ha a teli poharat a fény felé fordítjuk, akkor is nehezen lehet kivenni az ital aljára merült ékszert, így aztán mindenképp lesz meglepetés. A mangóval ízesített champagne kétségtelenül finom, egyszerre édes és fanyar, dominál benne a gyümölcs. Még a nagyivó nők is összpontosítva, elegánsan kortyolják. Nekünk beletelt negyvenöt percbe, amíg a pezsgőspohár alján megcsillant a kék kristályvirág. Az ital mellé ékszerdobozt is felszolgálnak, és minden koktélban másmilyen az ajándék. Állítólag béka is csücsülhet a nemes champagne alján. Bizarr.

A Valentin napi koktélt a nyálas-szerelmes ünnep előtt két nappal kezdte el forgalmazni a bár, azóta napi egyet adtak el belőle, mindet pároknak. Ottjártunkkor is kapott egyet egy turbékoló kettős női tagja.

A koktél ára 14 ezer forint, a perzsa kaviárnál tehát olcsóbb, de értékéből így is öt-hat koktél elfogyasztható a helyszínen. Egyelőre Swarovski koktélnak nevezik az italt, bár a kristálycéggel még nincs együttműködésük, ugyanis az ékszeres marketingesek nem feltétlenül akarják alkoholba áztatva látni csillogós bigyóikat. A Laurent-Perrier referenciabárja azonban azt pottyant a champagne-ba, amit akar, mi pedig boldog Valentin napot kívánunk mindenkinek, akinek ez a nap bármit is számít.

Oszd meg másokkal is!
Mustra