Kötelező: retiküllel a tavaszba

A clutch, azaz a retikül, vagy kistáska a tavasz és nyár divatkiegészítője, érdemes lehet a nőrokonok padlásra száműzött retró darabjai felől érdeklődni.



Az ideális retikül egy kézben fogható nagy borítékféle, ami a belsejébe rejtett, vállra akasztható lánccal táncikáláskor is használható, és nagyon menőn néz ki. A hordozásra és reprezentálásra alkalmas női táska amúgy az egyiptomi hieroglifákban is szerepelt, de a retikül felfutása az 1920-as évekre tehető, mikor harmonikus kiegészítőből önálló stíluselemmé avanzsált. Idén a határozott és feltűnő formák, hüllőbőr-imitáló borítások, lakkok, vibráló színek, izgi részletek dívnak.

A kistáskák sikkesek és nőiesek, de nagy kihívást jelentenek a hátizsákot termosszal, váltócipővel, arcpermettel megpakoló lányoknak. A retikülbe elfér a telefon, rúzs, tükör, zsepi, apró pénztárca, kulcs, és ennyi. A miniatürizálás mondjuk pont a kezünkre játszik, így például a Women'Secret az egydarabos bugyikkal, meg a csudálatos DM-polc a kis dezodoraival. Ne keseredjen el, ha csak nagy táskába tud elférni, mert a szezon másik hisztije épp a túlméretezett, hatalmas daraboké, úgyhogy azokból is szép számmal akad. Nemrég fedeztem fel Catherine Manuell táskáit, amik árban kicsit húzósak, de egész eredetiek, clutch-ot meg turkálókban néznék. Szabad a vásár! Tényleg, kedves olvasó, ön mit pakol a retikülbe?
Oszd meg másokkal is!
Mustra